A-Z Studenten Leraar Natuurkunde

Beveilig je laptop tegen diefstal

De beveiligingssoftware VirtuaLock helpt diefstal van laptops voorkomen. VirtuaLock slaat alarm wanneer iemand je laptop probeert mee te nemen. Het is beschikbaar voor alle studenten en medewerkers van de HvA, voor Windows en voor Mac.

Als je laptop wordt gestolen, moet je een nieuwe laptop aanschaffen maar ben je ook je data kwijt. Je kunt dit voorkomen door je laptop te locken als je even gaat pauzeren. Dit doe je met de snelkoppeling Windowstoets+L (Windows). Je kunt ook met de rechter muisknop op het VirtuaLock-icoon klikken en Lock kiezen (Mac).

Je laptop is nu vergrendeld. Wanneer je hem weer wilt gebruiken, ontgrendel je je laptop door het wachtwoord in te voeren.

Wordt je vergrendelde laptop dichtgeklapt, de adapter of je usb-stick losgetrokken of de accu verwijderd? Dan slaat VirtuaLock alarm: jij ontvangt een sms-bericht, andere VirtuaLock-gebruikers in de buurt krijgen een melding op hun scherm, en je laptop laat een sirene horen.

Hoe kom je eraan?

  • Download VirtuaLock via onderstaande link (wanneer je je buiten de HvA bevindt, moet je eerst inloggen met je HvA-ID).
  • Installeer VirtuaLock op je laptop.
  • Start VirtuaLock en maak een account aan.

Nadat je VirtuaLock geïnstalleerd hebt, kun je het overal gebruiken. Binnen de HvA, maar ook in je studentenhuis en andere openbare ruimtes. Ook de UvA biedt VirtuaLock aan, zodat je een extra controlemogelijkheid hebt als je in de stad bent.

Tot september 2015 gratis

VirtuaLock wordt tot 1 september 2015 gratis aangeboden door de HvA-Bibliotheek, die op deze manier wil bijdragen aan een veilige werkplek.

Gepubliceerd door  ICT Services 20 maart 2024