Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten HBO-ICT

Start studiejaar HBO-ICT voltijd

HBO-ICT voltijd

De kick-off vindt plaats op vrijdag 31 augustus 2018. De lessen van studiejaar 2018-2019 starten in de week van 3 september 2018.

2e jaars: BIM, GD, SE, TI

Tijd

Onderdeel

Wie

Lokaal 

12.00 – 13.40

Centrale introductie

jaar 2

BIM KSH 09A10
GD BPH 00B02 (auditorium) 
SE WBH 02B09
TI TTH 05A19
13.40-14.30

Kennismaken met LA (indeling lokalen verschijn hier uiterlijk op 24 augustus)

   

2e jaars: CS

Centrale introductie Cyber Security en kennismaken met LA: 12.00-17.00 in KSH 00A11.

Themasemesters

Niet alle themasemesters hebben een centrale introductie. Als jouw themasemester niet vermeld staat volg je gewoon je lesrooster, de introductie vindt dan plaats tijdens de eerste les. De indeling van de lokalen van de introductie verschijnt hier uiterlijk op 24 augustus.

Voor de minor Software for Science en de themasemesters Big Data, Internet Of Things, E-discovery en de specifieke themasemesters van TI en SE is de introductie van 14.30 uur tot 16.10 uur.

Voor het themasemester Information Security is de introductie van 13.00 uur tot 14.30 uur.

De introductie van het specifieke themasemester CS duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Het schema om met je LA te praten volgt.
 

Stage, minor of afstudeeropdracht


Voor studenten die starten aan een stage, minor of afstudeeropdracht is er geen introductie.
 

Heb jij je herinschrijving en de betaling van je collegegeld al geregeld? Doe dit vóór 31 augustus. In het stappenplan herinschrijven vind je precies wat je allemaal moet regelen. Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding.

Ben je je wachtwoord van je HvA-ID vergeten? Je kunt dan een nieuw wachtwoord instellen via id.student.hva.nl. Vergeet ook niet je HvA-mailbox regelmatig te checken, omdat je anders belangrijke informatie mist. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

Op uiterlijk 20 augustus ontvang je via de mail de groepsindeling voor het komende semester. Vanaf dat moment kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl.  Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon. In het HvA jaarrooster  kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

 

 

De boekenlijst (met daarop de boeken die moeten worden aangeschaft) is vanaf uiterlijk vrijdag 27 juli te vinden op A-Z (https://az.hva.nl/medewerkers/dmci/az-lemmas/algemeen/faculteiten/fdmci/boekenlijst-hbo-ict/boekenlijst-hbo-ict-voltijd.html?origin=p9AUgzW8S5OnGDWzy1LvcA) 


Boeken kun je bestellen via studystore.nl. Vanzelfsprekend kun je je studieboeken ook op andere websites bestellen zoals Bol.com of Boekhandel Athenaeum.

Verwacht je in dit studiejaar af te studeren? Informatie rondom afstuderen vind je:

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

De studiegids van HBO-ICT vind je in de A-Z lijst studiegids HBO-ICT.

In de AZ-lijst vind je meer informatie over het Bindend Studieadvies

De herkansingen voor de hoofdfase blok 4 (HBO-ICT vt+dt) vinden plaats in de week van 20 t/m 24 augustus 2018. Meer informatie vind je in de A-Z onder ‘Toetsen, tentamens en herkansingen HBO-ICT’.

In SIS vind je je resultaten van afgelopen studiejaar. Klopt er iets niet met je resultaten, neem dan contact op met desbetreffende docent. Is de docent wegens ziekte of vakantie niet beschikbaar? Mail dan naar sis-informatica@hva.nl.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 24 juli 2018