A-Z Studenten Fiscaal Recht en Economie

Problemen?

Je tentameninschrijving is pas voltooid nadat je op de groene knop 'Inschrijving voltooien' hebt geklikt, je een groen vinkje op je scherm ziet en de bevestigingsmail hebt ontvangen.

Oplossingen

Het tentamen wordt niet aangeboden. Kijk daarom altijd eerst op rooster.hva.nl of je herkansing wel aangeboden wordt en wanneer de inschrijfperiode begint. Het kan zijn dat deze nog niet is begonnen of reeds verstreken is.

Oplossing 2:
Je bent reeds ingeschreven voor dit tentamen. Controleer dit via het tabblad 'Aanmeldoverzicht'.

Oplossing 3:
Je bent ouderejaars en er is geen inschrijfmogelijkheid voor jouw cohort. Stuur dan een mail naar onderwijsbureau.fbe@hva.nl.

LET OP: lukt het dan nog niet, ga direct en op tijd langs bij het Servicepunt op jouw locatie, want een digitale melding wordt pas binnen 4 werkdagen beantwoord!

Geen bevestigingsmail ontvangen?

 1. Controleer dan je spambox
 2. Bevestigingsmails, die onder 'Berichten' staan, worden om middernacht, automatisch verzonden.
 3. Controleer je inschrijving opnieuw via ‘Aanmeldoverzicht’
 4. Doorloop indien nodig het Stappenplan Aanmelden SIS voor Herkansingen opnieuw!

Inlogproblemen browser?

Wanneer je problemen ondervindt met het inloggen in SIS dan ben je er als student zelf verantwoordelijk voor om dit tijdig te (laten) verhelpen zodat je je tijdens de inschrijfperiode voor je herkansingen kunt inschrijven.

 • Is je browser up-to-date?
 • Probeer een andere browser
 • Staat sis.hva.nl in je lijst met 'veilige sites'?
 • Log je in buiten het HvA-netwerk? Gebruik dan apps2.hva.nl
 • Contact Servicedesk ICTS: 020 - 595 1401

LET OP: Ben je op stage of in het buitenland? Veel werkgevers blokkeren sis.hva.nl. Log dan eerst in op je HvA-werkomgeving via apps2.hva.nl voor je je inschrijft via SIS.

Inlogproblemen SIS?

Neem contact op met het digitaal servicepunt

Inschrijfproblemen herkansing SIS?

 • Controleer opnieuw of het tentamen aangeboden wordt in rooster.hva.nl.
 • Controleer opnieuw of je het SIS-stappenplan goed doorlopen hebt via sis.hva.nl.

Tentamens afleggen met een voorlopige voorziening?

Bij een beroep tegen een negatief bindend studieadvies kun je verzoeken om een voorlopige voorziening die inhoudt dat je toch onderwijs van je opleiding mag volgen en tentamens mag afleggen. LET OP: een tentamen wordt tijdens deze procedure niet nagekeken. De hogeschool mag je alleen een cijfer toekennen als je rechtsgeldig bent ingeschreven of als bijvoorbeeld vast komt te staan dat je het tentamen had mogen afleggen. Als een docent niet weet dat je een voorlopige voorziening hebt getroffen, wordt er soms wel een beoordeling geregistreerd in SIS. Daar kun je geen rechten aan ontlenen.

Alleen als je in het gelijk wordt gesteld, kun je studieresultaten laten registreren. Als je de NIET in het gelijk wordt gesteld, kun je voor afgelegde tentamens dus geen studiepunten krijgen, ook al zou je het tentamen misschien wel behaald hebben.

Gepubliceerd door  AZ-redactie FBE 3 oktober 2019