A-Z Studenten Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Beurzen

Op deze pagina vind je informatie over het aanvragen van een beurs wanneer je voor een minor of stage naar het buitenland gaat. Je kunt maar één beurs tegelijkertijd ontvangen. Voor de meeste beurzen zijn specifieke eisen en aanmeldingsdeadlines, dus informeer jezelf goed en op tijd!

Je kunt je aanmelden voor de Erasmusbeurs als je:

  • gaat studeren aan één van de Europese partneruniversiteiten of stage gaat lopen in een Europees land.
  • voldoet aan de eisen om naar het buitenland te mogen (denk aan voldoende studiepunten, stageovereenkomst of goedkeuring voor het studeren in het buitenland)
  • een andere nationaliteit hebt dan de nationaliteit van het land waar je naar toe gaat.
  • in het geval van stage: geen stagevergoeding ontvangt.

Kijk voor meer informatie op de Erasmusbeurs-pagina.

Green Travel Grant

Vraag je een Erasmusbeurs aan en wil je met de trein en/of per boot naar je bestemming reizen? Dan kun je bovenop je beurs ook een Green Travel Grant ontvangen. Zo stimuleert Erasmus+ dat studenten duurzamer reizen binnen Europa.

Meer informatie hierover vind je op de Erasmusbeurs pagina.

De Holland Scholarship bedraagt eenmalig € 1250.

Je kunt hem aanvragen als je:

  • een voltijd opleiding volgt aan de HvA.
  • voor minimaal 7 weken en minimaal 10 studiepunten (ECTS) naar het buitenland gaat.
  • studie, stage of onderzoek plaatsvindt in een land buiten de Europese Economische Ruimte (EER). De EER bestaat uit de Eurepese Unie (EU), Liechtenstein, IJsland en Noorwegen.
  • geen studieachterstand hebt.

Aanvullende informatie

Ga je buiten Europa stage lopen of studeren en kom je niet in aanmerking voor een andere beurs? Dan kun je je aanmelden voor de FBSV-beurs. Je mag je pas aanmelden voor deze beurs als je de Holland Scholarship niet hebt gekregen.

Studeer je binnenkort af en heb je plannen voor een vervolgstudie of onderzoek in het buitenland? Dan is de VSBfonds Beurs iets voor jou.

De VSBfonds Beurs is een schenking voor studenten die na hun afstuderen in Nederland hun studie in het buitenland willen voortzetten. De beurs bedraagt maximaal € 10.000 voor een master of onderzoeksperiode van maximaal 2 jaar.

Meer informatie over de voorwaarden en aanvraagprocedures voor de VSBfonds Beurs vind je op de VSBfonds Beurspagina .

Voldoe je niet aan de voorwaarden van een van bovenstaande beurzen? Kijk dan op de Beursopener of er nog een andere beurs beschikbaar is. Verder kunnen er via het Cultureel Verdrag beursmogelijkheden zijn, afhankelijk van waar je naar toe gaat en wat je precies gaat doen.

Stage of studie in de Verenigde Staten

Het Fulbright Center vergeeft beurzen aan studenten die voor een studie naar de Verenigde Staten gaan, voornamelijk bedoeld graduate studies (voor bv. een master).

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 8 februari 2024