A-Z Studenten Master Structural Engineering

Propedeuse

Bekijk hieronder wat de status is van jouw propedeuse.

Ik heb een afhaalbericht van het Onderwijsbureau ontvangen. Kan ik mijn propedeuse ophalen op locatie Jakoba Mulderhuis?

In het Jakoba Mulderhuis bevindt zich geen afhaallocatie. Diploma’s worden uitgegeven bij het Servicepunt op de begane grond van het Kohnstammhuis, 00A29. In jouw persoonlijke afhaalbericht worden de actuele afhaaltijden vermeld.

Ik heb nog geen afhaalbericht van het Onderwijsbureau ontvangen.

Propedeuses worden maandelijks geregistreerd in het online diplomaregister van DUO. Een uittreksel van dit diplomaregister is hetzelfde waard als een origineel propedeuse. Zodra jouw propedeuse is geregistreerd in DUO ontvang je van ons een e-mail met verdere informatie.

Download het uittreksel van jouw propedeuse via: https://duo.nl/diplomaregister/

Een medewerker van het Onderwijsbureau verstuurt een e-mail ‘Afhaalbericht propedeuse’ zodra de originele propedeuse bij het Servicepunt van het Kohnstammhuis klaarligt en opgehaald kan worden.

Heb je de propedeuse in 1 jaar behaald? De opleiding organiseert jaarlijks (september/oktober) een propedeuse-uitreiking.

Liever een andere naam op je getuigschrift?

In Nederland is het zo geregeld dat op een getuigschrift je formele naam moet staan. Het kan zijn dat je je niet goed herkent in deze naam, bijvoorbeeld omdat je transgender of non-binair bent, en je in het dagelijks leven een andere (roep)naam gebruikt. Wil je deze andere (roep)naam ook terug zien als je je propedeuse in ontvangst neemt? Dat kan! De HvA reikt je graag ook een zogenaamde ‘felicitatieoorkonde’ uit, waarin je eigen gekozen (roep)naam wordt gebruikt. Je krijgt dan zowel het officiële getuigschrift als de felicitatieoorkonde. De laatste vervangt overigens niet je officiële getuigschrift.

Wil jij dit ook? Je regelt het in twee stappen:

  1. Zorg dat in Studielink bij het veld “roepnaam” jouw eigen gekozen naam staat geregistreerd. Log hiervoor in bij Studielink, klik bovenaan op ‘gegevens’ en pas hier je roepnaam aan.
  2. Laat het onderwijsbureau tijdig weten dat je bij de uitreiking graag je eigen gekozen naam gebruikt en de zogenaamde ‘felicitatieoorkonde’ wilt ontvangen.
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 12 mei 2023