A-Z Studenten Leraar Biologie

Impressie editie 2017

Going International vond op 15 november 2017 plaats. Zie hier een sfeerimpressie van dit succesvolle evenement met o.a. Jan Versteegh!

Bekijk hierboven het videoverslag van Going International 2017.

VERBREED JE HORIZON

Marjolijn Kaak (directeur Studentenzaken) van de HvA, geeft na een enthousiaste introductie het woord aan rector Huib de Jong voor de opening van Going International. “Verbreed je horizon door naar het buitenland te gaan en door internationalisation at home”, vertelt De Jong in de Kohnstammzaal. Na de motiverende woorden van de rector kondigt afdelingshoofd Kaak de volgende spreker aan. Een vlammend betoog van Sander Schroevers over de meerwaarde van Going International volgt. De expert op het gebied van Cross-Cultural Business Skills vertelt ook over culturele verschillen zoals hoe Japanse wc’s verwarring kunnen zaaien en krijgt daarmee lachers op de hand. Dan is het tijd voor de hoofdgast van de middag. BNN presentator en keynote spreker Jan Versteegh deelt op geheel eigen, charmante wijze zijn internationale ervaringen met het publiek en heeft zelfs na zijn speech nog tijd voor een praatje en een handtekening.

Volle zaal in het Kohnstammhuis

TOOLS VOOR BUITENLANDERVARING

Na de plenaire sessie gaan de studenten uiteen om deel te nemen aan de workshops. Met als doel om ze voor te bereiden op bijvoorbeeld een exchange of stage in het buitenland. De workshops gaan onder meer over interculturele communicatie, employability skills en personal branding.

“Het is nuttig dat studenten die nu een minor in het buitenland volgen hun ervaring delen. Er zitten handige tips bij”, aldus een HvA-student over de workshop Being International! Ervaringen van Internationale uitwisselingsstudenten bij de HvA. De middag werd afgesloten met een netwerkborrel waar studenten via een Meet & Greet andere studenten konden ontmoeten die tijdens hun studie een tijd in het buitenland hebben doorgebracht. Ook kregen de studenten de mogelijkheid om een professionele foto te laten maken voor hun cv of LinkedIn.

Jan Versteegh en Huib de Jong

Jan Versteegh

Gepubliceerd door  Studentenzaken 9 november 2023