A-Z Studenten HBO-ICT
Start studiejaar HBO-ICT deeltijd
HBO-ICT deeltijd
In de week van 22 augustus ontvang je de groepsindeling.
Vanaf het moment dat je je groepsindeling hebt, kun je het rooster opvragen via https://rooster.hva.nl
. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon. In het HvA jaarrooster
kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.
Wil je weten wanneer de toetsen en/of herkansingen plaatsvinden?
Raadpleeg dan het toetsrooster.
Moet je nog toetsen uit blok 4 van de hoofdfase uit studiejaar 2022-2023 herkansen? De toetsen in augustus zijn twee weken voor de start van het nieuwe schooljaar.
Toetsperiode: ma. 21 augustus – vrij. 1 september
Aanmeldtermijn: ma. 17 juli – zo. 6 augustus
Meer informatie vind je in de A-Z onder ‘Toetsen en herkansingen HBO-ICT’.
Verwacht je in dit studiejaar af te studeren? Informatie rondom afstuderen vind je in de studiegids van jouw leerroute.
Boeken
De boekenlijst vind je op A-Z.
Via Surfspot kun je gratis gebruik maken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software.
Eisen aan je laptop
Je hebt een eigen laptop (Windows, Unix of MacOS) nodig om te kunnen werken met ontwikkelomgevingen en om deel te kunnen nemen aan digitale toetsen. Veel laptops zijn hier tegenwoordig geschikt voor.
Je laptop moet aan de volgende configuratie-eisen voldoen:
- Een werkgeheugen van minimaal 8GB. Voorkeur gaat uit naar 16GB
- WiFi (draadloos netwerk)
- Een harde schijf van minimaal 250GB. Bij voorkeur SSD
- Een schermresolutie van minimaal 1920 x 1080 pixels
- Minimaal een i5 processor
Voor de richtingen waarbij ook met games/graphics wordt gewerkt, is een dedicated grafische kaart van ATI of NVidia met minimaal 1 GB geheugen vereist.
We raden de aanschaf van zogenoemde netbooks of tablets af, omdat de processorcapaciteit, het intern geheugen en de grafische mogelijkheden daarvan voor veel toepassingen niet toereikend zijn.
Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.
Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Kijk daar bij: ‘Heb je dyslexie?’
Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding. Hier vind je alle studentendecanen per opleiding.
Heb jij je herinschrijving en de betaling van je collegegeld al geregeld? Doe dit vóór 31 augustus. In het stappenplan herinschrijven vind je precies wat je allemaal moet regelen. Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding.
In de AZ-lijst vind je meer informatie over het Bindend Studieadvies.
In SIS vind je je resultaten van afgelopen studiejaar. Klopt er iets niet met je resultaten, neem dan contact op met desbetreffende docent. Is de docent wegens ziekte of vakantie niet beschikbaar? Mail dan naar sis-hboict@hva.nl.
In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.
Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding.
Ben je je wachtwoord van je HvA-ID vergeten? Je kunt dan een nieuw wachtwoord instellen via id.student.hva.nl . Vergeet ook niet je HvA-mailbox regelmatig te checken, omdat je anders belangrijke informatie mist. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.