A-Z Studenten HBO-ICT

Regelzaken buitenland HBO-ICT

Hieronder vind je een checklist van zaken die je vooraf geregeld moet hebben.

  • Bij Minor buitenland: je hebt je voorstel voor vakken voorgelegd aan het international office: international.it@hva.nl
  • Als je vakken door het International Office zijn gecheckt stuur je een verzoek ter goedkeuring naar de examencommissie. Dit doe je echt pas op het laatste moment als je ook in het buitenland bent aangenomen.
  • Bij (Afstudeer) Stage Buitenland: je hebt goedkeuring van je opdracht gevraagd aan de afstudeercommissie.
  • Studiefinanciering: je moet je niet uitschrijven bij de gemeente.
  • Je hebt recht op een basisbeurs voor uitwonenden.
  • Bij DUO vind je het formulier 'Verklaring Onderwijsinstelling bij ov-vergoeding buitenland' waarin je aangeeft dat je in het buitenland bent voor een studie of stage en dat je je OV in een vergoeding wilt omzetten. Stuur het ingevulde formulier, met ook de data ingevuld onder punt 2.6, voor ondertekening naar international.it@hva.nl. Na ondertekening upload je een scan of foto van het formulier in Mijn DUO bij je aanvraag ov-vergoeding buitenland. Je moet daarnaast ook je OV deactiveren via de automaat.
  • Je hebt zelf via bedrijf/ de universiteit in het buitenland huisvesting geregeld.
  • Minoren in Scandinavische landen: Let op, de minoren beginnen altijd eerder in Scandinavië. Houd daarmee rekening met je studie- of stageplanning.
  • Verzekering: Reis- en verblijf: De HvA heeft een collectieve zakelijke HvA reis- en annuleringsverzekering. Deze geldt alleen als je je via ons systeem: studentscomeandgo hebt aangemeld (buitenlandse stage/studie) en al je gegevens hebt ingevuld ruim vóór vertrek. Voor korte buitenlandse reizen zoals bv. excursies en summer schools, meld je je aan met je gegevens via international.it@hnva.nl.
    Let op!: de HvA verzekering geldt alleen tijdens je studie, stage of studiereis (summer university bv.).

    • Wat zelf regelen?
      • Verzekering WA. De HvA heeft een zakelijke WA verzekering. Deze verzekering geldt alleen tijdens het werk / verblijf aan universiteit. Als je in het weekend gaat stappen en schade veroorzaakt, geldt deze HvA verzekering NIET. Regel daarom zelf een WA verzekering (buitenland).
      • Basiskostenverzekering. Vanuit de HvA reisverzekering wordt primair gekeken naar de eigen ziektekostenverzekering. Je moet daarom altijd je basis ziektekostenverzekering behouden die voorziet in het land waar je naar toegaat.
      • Extra reisverzekering. Als je risicovolle sporten zoals bungeejumpen gaat doen en/of na afloop of tussendoor van deze periode nog gaat reizen, geldt de HvA reisverzekering NIET. Sluit dan zelf een extra reisverzekering af.
  • Vragen over visa, verblijf, geldzaken etc? check www.wilweg.nl. (landeninformatie)
  • Let op: Engelstalige aanmeldingsformulieren voor stage en afstudeerformulieren vind je in de DLO cursus STAGE of AFSTUDEEROPDRACHT, onder INHOUD in de linkerkolom (eerst via de courseselector aanmelden voor de betreffende cursus).
  • Beurzen: zie onderaan deze webpagina informatie over de Erasmusbeurs (binnen de EU) en de Holland Scholarship (buiten de EER).
    Let op de deadlines!
  • HvA besluit Internationale Mobiliteit: Wat moet je weten? Zie de voorwaarden internationale mobiliteit voor studenten op de webpagina Voorwaarden Internationale Mobiliteit.

TIP: Boek een annuleerbaar ticket. Dit geeft je de gelegenheid te annuleren voor een bescheiden bedrag.

Het International Office is ook bereikbaar via:

BEURZEN
LET OP de aanmelddeadlines!
Let vooral op de deadlines van de Erasmusbeurs voor studie en stages!
De onderstaande deadlines staan op de Erasmus+ formulieren voor studie en stage, je vindt de formulieren op de webpagina 'ERASMUS+'.

Start date of Erasmus+ mobility

Deadline for sending in your application for Erasmus+

Semester 1: start date between 1 August and 31 December

1 June, 13.00 hrs CET

Semester 2: start date between 1 January and 31 July 1 November, 13.00 hrs CET

Als je als uitwisselingsstudent voor een half jaar gaat studeren bij een van onze partnerinstellingen of een internationale stage gaat doen, kun je een Erasmusbeurs aanvragen via het International Office HBO-ICT. Dit geldt alleen voor landen binnen de EU. De formulieren die je nodig hebt voor het verkrijgen van de beurs vind je op de A-Z pagina 'Erasmus+' als ook het Student Handbook met alle stappen.

LET OP de aanmelddeadlines!

De onderstaande deadlines voor het schooljaar 2023-2024 staan op de Erasmus+ formulieren voor studie en stage.

Start date of Erasmus+ mobility

Deadline for sending in your application for Erasmus+

Semester 1: start date between 1 August and 31 December

1 June, 13.00 hrs CET

Semester 2: start date between 1 January and 31 July 1 November, 13.00 hrs CET

Als je als uitwisselingsstudent voor een half jaar gaat studeren bij een van onze partnerinstellingen of stage gaat lopen buiten de Europese Economische Ruimte (EER), kun je een NL Scholarship aanvragen.

De selectiecriteria en het aanvraagformulier voor de NL Scholarship, vind je op de A-Z pagina 'Beurzen' - NL Scholarship.

LET OP de aanvraag deadlines!

Houd er rekening mee dat de kans op de NL Scholarship klein is, want in de afgelopen 2 semesters mochten we 1 Holland Scholarship verdelen onder de aanvragen van de HBO-ICT studenten.

Het Cultuurfonds biedt beurzen aan voor studie en onderzoek in het buitenland. Met je HBO bachelor of WO master in het vooruitzicht kun je bij ons een studiebeurs aanvragen. Dit geldt voor alle studies, van een afgeronde kunstacademie bachelor tot een master geneeskunde.

Een Cultuurfondsbeurs van het Cultuurfonds kan je helpen om je volgende stap te zetten. Ieder jaar stellen we dankzij de gulle giften van vele schenkers rond de 250 beurzen beschikbaar voor bijna 3 miljoen euro voor talentvolle afgestudeerde academici (Master) en HBO’ers uit alle disciplines.

https://www.cultuurfonds.nl/cultuurfondsbeurzen

Gepubliceerd door  AZ faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 26 september 2024