A-Z Studenten

Beurzen

Je kunt een aantal beurzen aanvragen voor studie, stage of onderzoek in het buitenland. Op deze pagina vind je meer informatie over Erasmus+, Holland Scholarship, de VSBfonds Beurs en de WilWeg Beursopener.

Het Europese programma Erasmus+ biedt ondersteuning voor internationale studentmobiliteit. Ben je geselecteerd voor deelname aan het programma dan kun je in aanmerking komen voor de Erasmus+ beurs voor studie of stage in een van de deelnemende landen.

Het Holland Scholarship is een beurs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en de Nederlandse hogescholen en universiteiten. De beurs is voor studenten die willen studeren, stage lopen of onderzoek willen doen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). De EER bestaat uit de EU, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen.

Bij het VSBfonds kun je een beurs aanvragen voor (vervolg)studie of onderzoek in het buitenland na afronding van je studie aan de HvA.

De WilWeg Beursopener is een externe zoekmachine voor studenten, stagiairs en onderzoekers die voor studie, stage of onderzoek naar het buitenland willen. In de WilWeg Beursopener vind je informatie over bijna 200 fondsen voor studie en stage in het buitenland.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 19 september 2023