A-Z Studenten

Microsoft 365

Brainstormen met medestudenten, videobellen met een docent, chatten, video's en presentaties maken, of handige vragenlijsten voor je afstudeeronderzoek. Voor bijna alles wat je wilt doen voor je studie biedt Microsoft 365 een handige oplossing.

Hieronder vind je een overzicht van alle apps. Deze zijn gratis en veilig te gebruiken en te downloaden met je HvA-ID en wachtwoord via office.com. Ook krijg je 1 GB aan (gratis) opslagruimte. Je kunt de desktop-versies van de apps downloaden of de apps in je browser openen. Je kunt altijd en overal bij bestanden met al je apparaten.

Aan de slag

Nadat je tweestapsverificatie hebt geïnstalleerd, krijg je toegang tot je persoonlijke Microsoft 365-omgeving door met je HvA-e-mailadres in te loggen op office.com . Hier vind je alle apps van Microsoft.

Met Bookings kun je alleen of met je medestudenten een reserveringskalender maken. Andere personen kunnen dan een tijdslot met jullie inboeken. Ideaal voor bijvoorbeeld het inplannen van interviews met respondenten.

Meer informatie over Bookings

Met Forms kun je snel een formulier, enquête of quiz ontwerpen en deze delen met je respondenten. Forms maakt zelf handige diagrammen en grafieken van de resultaten, maar je kunt de data ook downloaden als Excel of .csv bestand voor je eigen analyse.

Meer info over Forms

Met Lists kun je belangrijke data ordenen in een lijst. Het is vergelijkbaar met Excel, maar bevat handige standaardsjablonen om bijvoorbeeld evenementen te plannen of je kosten en uitgaven in bij te houden.

Meer info over Lists

Microsoft Teams biedt de mogelijkheid om met medestudenten te studeren, samen aan documenten te werken, je scherm te delen en met elkaar te videobellen.

Microsoft 365 bevat ook Office met apps als Word, Excel en PowerPoint. Via de online diensten van Microsoft heb je als HvA-student naast individuele toegang tot deze programma’s ook de mogelijkheid om samen tegelijkertijd bestanden te bewerken.

OneDrive is jouw veilige, persoonlijke bestandsopslag in de Microsoft 365-cloud. Je hebt 1 terabyte aan opslagruimte om bestanden op te slaan en back-ups te maken. Verder kun je makkelijk bestanden delen met je medestudenten.

OneNote is je digitale notitieblok. Je kunt al je notities overzichtelijk bijhouden in verschillende secties en pagina's. Zo zijn al je notities makkelijk terug te vinden. OneNote is te gebruiken via office.com, maar ook via de app op je laptop of telefoon. Alle notities worden automatisch opgeslagen en gesynchroniseerd. Superhandig!

Meer info over OneNote

Zodra je ingeschreven staat aan de HvA, kun je gebruik maken van een HvA e-mailadres in Microsoft 365. Je leest je e-mail via Outlook. Lees hier alles wat je moet weten over E-mail.

Ga direct naar je inbox

Door planner te koppelen aan je Team in Microsoft Teams kun je gemakkelijk verschillende groepstaken plannen en bijhouden. Je kunt de taken toewijzen aan jezelf of leden van je Team. Ideaal voor groepsopdrachten!

Meer info over Planner

Met Sway maak je mooie rapporten, presentaties, nieuwsbrieven of verslagen. Het is een goed alternatief voor PowerPoint. Je kunt starten met een van de standaardsjablonen of zelf een nieuw ontwerp maken.

Meer info over Sway

Met To Do kun je gemakkelijk je persoonlijke en studiegerelateerde taken bijhouden. Maak handige to do-lijstjes of organiseer je taken voor de komende dag of week. Hiermee houd je gemakkelijk overzicht op al je taken en vergeet je nooit meer een opdracht of deadline!

Meer info over To Do

Met Whiteboard kun je een digitaal whiteboard maken. Dit is handig om bijvoorbeeld brainstormsessies te visualiseren. Je kunt een Whiteboard tegelijk starten met een videocall in Microsoft Teams om samen met je medestudenten op afstand visueel te kunnen brainstormen.

Meer info over Whiteboard

Hulp nodig?

Voor vragen kun je terecht bij de in-client support van de verschillende Microsoft 365-apps of bij de algemene Microsoft 365 supportpagina . Hiernaast kun je contact opnemen met de Servicedesk ICT Services.

Gepubliceerd door  ICT Services 5 oktober 2022