A-Z Studenten

Microsoft 365

Als HvA-student heb je via je HvA-ID toegang tot Microsoft 365. Microsoft 365 is een verzameling van diensten waaronder OneDrive, Teams, Word, Excel, PowerPoint en meer.

Online studeren met Microsoft 365

Met Microsoft 365 werk je gemakkelijk en veilig online samen in de cloud. Je kan:

  • videobellen, chatten en online samenwerken met studenten en externen
  • bestanden delen en er tegelijkertijd in werken
  • altijd en overal bij je bestanden: op je telefoon, tablet, laptop of pc. Je hebt veel opslagruimte.

Microsoft 365 bestaat uit de online diensten (zoals Teams, OneDrive) en Office. Office is de verzameling aan apps zoals Word en PowerPoint. Deze apps zijn allen ook offline te gebruiken. De online diensten zijn alleen te gebruiken met een internetverbinding.

Aan de slag

Nadat je tweestapsverificatie hebt geïnstalleerd, krijg je toegang tot je persoonlijke Microsoft 365-omgeving door met je HvA-e-mailadres in te loggen op office.com . Hier staan iconen van de verschillende diensten van Microsoft, waaronder je studentenmail. Je kunt het icoon selecteren van de dienst die je wilt gebruiken.

Microsoft 365-apps

Microsoft 365 bevat ook Office met apps als Word, Excel en PowerPoint. Via de online diensten van Microsoft heb je als HvA-student naast individuele toegang tot deze programma’s ook de mogelijkheid om samen tegelijkertijd bestanden te bewerken.

Microsoft Teams biedt de mogelijkheid om met medestudenten te studeren, samen aan documenten te werken, je scherm te delen en met elkaar te videobellen.

OneDrive is jouw veilige, persoonlijke bestandsopslag in de Microsoft 365-cloud. Je hebt 1 terabyte aan opslagruimte om bestanden op te slaan en back-ups te maken. Verder kun je makkelijk bestanden delen met je medestudenten.

Met jouw HvA-account kun je gebruik maken van nog veel meer handige Microsoft-applicaties, zoals OneNote, Forms, Planner, ToDo, Bookings, Whiteboard en Sway. Meer informatie vind je op deze supportpagina van Microsoft .

Hulp nodig?

Voor vragen kun je terecht bij de in-client support van de verschillende Microsoft 365-apps of bij de algemene Microsoft 365 supportpagina . Hiernaast kun je contact opnemen met de Servicedesk ICT Services.

Gepubliceerd door  ICT Services 25 juli 2022