A-Z Studenten

E-mail

Zodra je ingeschreven staat aan de HvA, kun je gebruik maken van een HvA e-mailadres in Microsoft 365 (roepnaam.achternaam@hva.nl of roepnaam.tussenvoegsel.achternaam@hva.nl). Dit e-mailadres wordt automatisch voor je aangemaakt.

Je gebruikersnaam is hetzelfde als je e-mailadres en je wachtwoord is hetzelfde als dat van je HvA-ID. Om in te kunnen loggen, moet je de eerste keer dat je het HvA e-mailadres gebruikt, tweestapsverificatie instellen. Lees hier hoe je tweestapsverificatie instelt.

E-mail als officieel communicatiekanaal

De HvA beschouwt e-mail als een officieel communicatiekanaal. Controleer daarom regelmatig je HvA-mailbox of je privé-e-mailadres. Anders loop je allerlei relevante informatie over je opleiding mis.

Maak je gebruik van Hotmail, Live Mail of MSN Mail als privé-e-mailadres? Dan bestaat de kans dat e-mails die de HvA je stuurt in de 'spam'-map terechtkomen. Bekijk deze map geregeld en markeer de HvA als vertrouwde afzender.

Automatisch doorsturen

Via het HvA e-mailadres worden mails automatisch doorgestuurd naar het privé-e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Deze forward kun je ook uitzetten (en dat adviseren we ook, omdat doorsturen soms foutmeldingen geeft). Lees onder 'Automatische forward stopzetten' op deze pagina hoe je dat doet.

Als je je uitschrijft als student, blijft het HvA e-mailadres nog 3 maanden geldig en kun je e-mails ontvangen en versturen. Hierna wordt je HvA-mailaccount afgesloten.

Alle e-mail die de HvA naar je stuurt, wordt automatisch doorgestuurd naar je privé-e-mailadres. Als je dat zo wilt houden, hoef je niet in te loggen op Microsoft 365. Zolang je het HvA-studentenmailadres niet communiceert, betreft het uitsluitend e-mail van de HvA naar jou. De contracten met Microsoft voldoen aan de AVG en er is geen 'opt-out' mogelijk. Als je je hier niet in kunt vinden, kun je contact opnemen met functionarisgegevensbescherming@hva.nl .

Vragen?

Voor support kun je contact opnemen met de Servicedesk ICT Services:
E: servicedesk-icts@hva.nl
T: +31 (020) 595 1402, ma. t/m vr. 8.00 - 18.00 uur
W: hva.nl/icts-selfservice

Gepubliceerd door  ICT Services 11 oktober 2023