A-Z Studenten Sport, Management en Ondernemen (SM&O)

Afval scheiden en recyclen

Faculteit Bewegen, Sport en Voeding

In de Milieustraat op de begane grond het Dr. Meurerhuis lever je jouw afval nog beter gescheiden in: van plastic en glas tot batterijen, pennen en chemisch afval. Zo draag je bij aan een duurzamere faculteit én een beter milieu. Je vindt de Milieustraat in de gang tussen de lockers in de B-vleugel. Op deze pagina vind je een overzicht van het afval dat je kunt inleveren in de Milieustraat.

Wat lever je in bij de Milieustraat?

  • glas
  • karton (graag eerst platmaken)
  • papier (papierbakken staan ook op andere plekken in het gebouw)
  • klein chemisch afval: zoals batterijen, accu’s, kleine elektrische apparaten, olie- & verfproducten
  • plastic PET-flessen (hoogwaardig plastic dat geupcycled kan worden)
  • schrijfwaren van plastic en/of metaal zoals: balpennen, vulpennen, kleurstiften, markeerstiften, permanent-, tekst- & whiteboard markers en correctieproducten
  • restafval

Schrijfwaren inzamelen voor het goede doel

Door het inzamelen van schrijfwaren doet FBSV mee aan het Terracycle programma voor scholen. Wanneer de faculteit twintig kilo aan schrijfwaren inzamelt, stuurt Gebouwbeheer deze (gratis) op naar Engeland voor recycling. Hiermee verdient FBSV punten die omgezet worden in geld voor goede doelen.

Houd afvalstromen gescheiden

Op de borden boven de bakken staat voor welke materialen de betreffende bak bedoeld is. Vervuil de gescheiden afvalstromen niet met verkeerde materialen. Wanneer een bepaalde afvalstroom te vervuild is met andere materialen, gaat de gehele inhoud alsnog de verbrandingsoven in.

Zitten er diverse soorten materialen aan elkaar vast en krijg je deze niet los van elkaar? Gooi het afval dan bij het restafval. Dat is beter dan het vervuilen van een andere gescheiden stroom. Afvalverwerker Icova probeert het restafval van onze faculteit zoveel mogelijk uit te sorteren.

Vragen?

Heb je vragen over het scheiden van afval? Neem contact op met Gebouwbeheer in ruimte A1.54. Zij helpen je graag verder.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 24 augustus 2020