Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten Pedagogiek

E-mail

Zodra je ingeschreven staat aan de HvA, kun je gebruik maken van een HvA e-mailadres in Microsoft 365 (roepnaam.achternaam@hva.nl of roepnaam.tussenvoegsel.achternaam@hva.nl). Dit e-mailadres wordt automatisch voor je aangemaakt.

Toegang

Je gebruikersnaam is hetzelfde als je e-mailadres en je wachtwoord is hetzelfde als dat van je HvA-ID. Om in te kunnen loggen, moet je de eerste keer dat je het HvA e-mailadres gebruikt, een tweestapsverificatie instellen. Lees hier hoe je tweestapsverificatie instelt.
Als je je uitschrijft als student, blijft het HvA e-mailadres nog 3 maanden geldig en kun je e-mails ontvangen en versturen. Hierna wordt je HvA-mailaccount afgesloten.

E-mail als officieel communicatiekanaal

De HvA beschouwt e-mail als een officieel communicatiekanaal. Controleer daarom regelmatig je HvA-mailbox of je privé-e-mailadres. Anders loop je allerlei relevante informatie over je opleiding mis.

Let op:

Maak je gebruik van Hotmail, Live Mail of MSN Mail als privé-e-mailadres? Dan bestaat de kans dat e-mails die de HvA je stuurt in de 'spam'-map terecht komen. Bekijk deze map geregeld en markeer de HvA als vertrouwde afzender.

Automatisch doorsturen

Via het HvA e-mailadres worden mails automatisch doorgestuurd naar het privé-e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Deze forward kun je ook uitzetten (en dat adviseren we ook, omdat doorsturen soms foutmeldingen geeft). Lees onder 'Automatische forward stopzetten' op deze pagina hoe je dat doet.

Het HvA e-mailadres gebruiken:

Voor de beste gebruikerservaring raden we de Outlook-app aan. POP3 en IMAP voldoen niet aan de beveiligingseisen en zijn daarom niet beschikbaar. Lees op de supportpagina's van Microsoft hoe je e-mail (en andere apps van Microsoft 365) instelt op je Android-telefoon of op je iPhone of iPad:

Ga naar de supportpagina van Microsoft en lees hoe je e-mail instelt op je desktop of laptop:

Een e-mailaccount toevoegen aan Outlook

De mails die je ontvangt in je HvA-mailbox worden automatisch doorgestuurd naar je privé-e-mailadres. Vind je dit oké? Dan hoef je niets te doen. Wil je deze forward uitzetten? Ga dan naar de instellingen van je account en klik op 'Mijn gegevens' . Op deze pagina kun je het automatisch doorsturen van e-mails uitschakelen. Zo kun je e-mails van je studie en je privé-e-mail gescheiden houden.

Studenten zonder inschrijving kunnen automatisch doorsturen niet uitzetten. Pas als je definitief bent ingeschreven, is deze optie beschikbaar.

Dit wijzig je in Studielink onder het tabblad ‘Gegevens’. Heb je geen Studielink? Dan kun je onderstaand Topdesk-formulier gebruiken:

Formulier om privé-e-mailadres te wijzigen

Je kunt maximaal 250 adressen per uur mailen. Dat kan één bericht zijn met 250 adressen in de to/cc/bcc, of meerdere berichten met minder geadresseerden. Een distributielijst of groep uit het gedeelde adresboek geldt als één geadresseerde. Als je over dit limiet gaat, krijg je een "Message delayed" melding en kun je niet meer mailen. Vastgehouden berichten worden automatisch verstuurd als het limiet is verstreken. Daarna kun je weer gewoon mailen.

Je kunt de volgende software gebruiken om je e-mail mee te lezen:

Desktop/Laptop Mobiel/Tablet Internet browsers
Outlook 2016 en hoger Outlook Mobile iOS Chrome
Outlook for Mac 2016 en hoger Outlook Mobile Android MS Edge
Exchange ActiveSync in iOS 11 en hoger MS Internet Explorer

N.B. Andere software kan werken, maar wordt niet officieel ondersteund.

Ik wil geen gebruikmaken van Microsoft 365 en heb bezwaar tegen het feit dat mijn gegevens naar Microsoft 365 gaan. Wat kan ik doen?

Alle e-mail die de HvA naar je stuurt, wordt automatisch doorgestuurd naar je privé-e-mailadres. Als je dat zo wilt houden, hoef je niet in te loggen op Microsoft 365. Zolang je het HvA-studentenmailadres niet communiceert, betreft het uitsluitend e-mail van de HvA naar jou. De contracten met Microsoft voldoen aan de AVG en er is geen 'opt-out' mogelijk. Als je je hier niet in kunt vinden, kun je contact opnemen met functionarisgegevensbescherming@hva.nl .

Vragen?

Voor support kun je contact opnemen met de Servicedesk ICT Services:

Servicedesk ICT Services

E: servicedesk-icts@hva.nl
T: +31 (020) 595 1402, ma. t/m vr. 8.00 - 18.00 uur
hva.nl/icts-selfservice

Gepubliceerd door  ICT Services 13 juli 2021

Alles over HvA e-mail