A-Z Studenten Pedagogiek

Wifi

Via het draadloze netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ heb je snel en veilig internet en toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding.

Volg onderstaande stappen voor snelle en veilige wifi:

  1. Beschik je over een internetverbinding?
    Zo ja, ga dan verder met stap 2.
    Zo nee, voer dan de vervolgstappen thuis uit terwijl je met je thuisnetwerk verbonden bent of maak gebruik van een ‘eduroam visitor account’. Op de informatieschermen op alle HvA-locaties staat een (blauwe) eduroam-slide met instructies hoe je dit doet. Het vergt slechts één SMS.
  2. Open een browser en ga naar http://wifiportal.hva.nl . Op deze pagina wordt automatisch gecheckt welk besturingssysteem je hebt (bijvoorbeeld Windows, Mac OS X of Android).
  3. * Controleer of je besturingssysteem klopt en klik op ‘JoinNow’.
  4. * Voer je HvA-ID@hva.nl (let op: dit is niet je e-mailadres) en je wachtwoord (soms wel drie keer achter elkaar) in. Het downloaden van de juiste instellingen start nu. Na deze stappen word je automatisch verbonden met het beveiligde netwerk. Zo niet, maak dan handmatig verbinding.

* Stap 3 en 4 kunnen (afhankelijk van jouw apparaat) omgedraaid zijn.

Let op: heb je een mobiele telefoon met Android (vanaf versie 5.0 en hoger)? Dan kan het zijn dat de applicatie Android System WebView het downloaden van de software blokkeert. Gebruik in dat geval een andere wifi-verbinding of je eigen mobiele netwerk.

Voor Windows-, Android- en Applegebruikers zijn er ook aparte handleidingen:

Met je smartphone en laptop werken op UvA-locaties

HvA-studenten kunnen met een smartphone of laptop op een UvA-locatie of bij een andere onderwijsinstelling in Nederland of België, gebruikmaken van eduroam. Klik voor een overzicht van deze hotspots op de onderstaande link.

Gepubliceerd door  ICT Services 30 augustus 2022