Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten Maritiem Officier

Casa Technica

Heb jij een functiebeperking en heb je moeite om je te concentreren of zoek je een rustige studieplek? In Casa Technica (lokaal A3.18 in de Leeuwenburg) vind je een studieplek waar je zonder afleiding kunt studeren. Daarnaast kun je hier terecht voor studiebegeleiding. Bekijk hieronder het aanbod:

Heb jij moeite om je te concentreren of zoek je een rustige studieplek? Elke maandag kun je in Casa Technica terecht voor studiefocus. In 2 blokken van 45 minuten, met tussendoor 15 minuten pauze, krijg je de mogelijkheid om ongestoord te studeren. De Inloop is vanaf 14.30 uur. De eerste ronde start om 15.00. De tweede ronde om 16.00 uur.

Heb jij een functiebeperking en moeite met de wiskundige kant van jouw opleiding? Je kunt dan via Casa Technica in aanmerking komen voor wiskundebijles. Je wordt gekoppeld aan een ouderejaars student wiskunde, die jou wekelijks kan bijstaan met bijles. De basis hiervoor zijn de opgaven waar jij binnen jouw opleiding moeite mee hebt. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Bel, mail of app met de casemanager van jouw opleiding en overleg met hem of haar wat voor jou de beste oplossing is. Als bijles voor

Heb je geen functiebeperking, maar heb je wel moeite met wiskunde? Heb je alle mogelijkheden binnen de opleiding benut en kom je met jouw docent tot de conclusie dat wiskundebijles voor jou de oplossing is? Meld je dan bij Student Info in de hal van de Leeuwenburg, mail naar studentifno@hva.nl of stuur een app naar nummer 06 - 28 53 35 46. Zij zullen met jou kijken wat er mogelijk is.

Ben je nieuw binnen de opleiding en vind je het moeilijk om de juiste informatie te vinden, of ben je onwennig binnen de hogeschool of de stad? Vraag dan een student mentor aan voor de eerste 100 dagen! Dit houdt in dat je gematcht wordt met een ouderejaarsstudent, die je graag helpt met allerlei tips en trucs om zelfverzekerd te worden binnen de HvA en Amsterdam.

Hoe werkt het?

Gedurende de eerste 100 dagen kun je bij jouw student mentor terecht. Hoe vaak je afspreekt, stem je met elkaar en met jouw casemanager af. Je kunt bij jouw slb-er of casemanager aangeven dat je behoefte hebt aan een studentmentor. Jouw casemanager legt dan het contact met een peercoach. Vervolgens plannen jullie zelf in overleg een geschikte datum. Als je na één gesprek merkt dat je nog niet uitgepraat bent, kun je nog een tweede of derde afspraak maken. Mocht je na de eerste 100 dagen nog meer ondersteuning nodig hebben, kun je dit verder afstemmen met jouw studentmentor en casemanager.

Vragen?

Zou je wel een studentmentor willen, maar heb je eerst nog een vraag? Bel, app of mail dan gerust met jouw casemanager. Je kunt ook mailen naar Casa Technica casatechnica-ft@hva.nl.

Als je een functiebeperking of omstandigheden hebt, waarbij je hulp kunt gebruiken van een medestudent kun je een peercoach aanvragen. Dit houdt in dat je gematcht wordt met een (ouderejaars)student, die je graag helpt met allerlei tips en trucs. Je kunt bij jouw casemanager aangeven dat je behoefte hebt aan een peercoach. Jouw casemanager legt het contact met een peercoach. Vervolgens plannen jullie zelf in overleg een geschikte datum. Je stemt ook samen en met de casemanager af hoe vaak je afspreekt. Zou je wel een peercoach willen, maar heb je eerst nog een vraag? Bel, app of mail dan gerust met jouw casemanager. Je kunt natuurlijk ook mailen naar casatechnica-ft@hva.nl.

Vind jij het leuk om eerstejaars medestudenten te begeleiden bij het eerste jaar van hun studie? Meld je dan aan bij het studentmentorenprogramma van Casa Technica via casatechnica-ft@hva.nl of neem contact op met de casemanager van jouw opleiding. Je wordt professioneel getraind in begeleidingsvaardigheden door medewerkers van het Studentmentorenprogramma (SMP). Het SMP biedt eerstejaarsbegeleiding aan waarbij je als tweedejaarsstudent eerstejaarsstudenten van jouw eigen opleiding begeleidt gedurende het eerste studiejaar. Je krijgt een professionele training in begeleidingsvaardigheden door medewerkers van het Studentmentorenprogramma (SMP), die goed op je CV staat.

Binnen de faculteit Techniek werken we met peercoaches voor mensen met een functiebeperking. Dit zijn HvA’ers die iemand coachen. Lijkt het je leuk om iemand met te helpen of heb jij misschien een functiebeperking en wil je iemand met dezelfde functiebeperking steunen? Meld je dan gauw aan voor een training tot peercoach!

Wat krijg je ervoor terug?

Natuurlijk doe je dit in de eerste plaats omdat je het belangrijk vindt om een medestudent te helpen. Maar de HvA waardeert jouw inzet ook met een vergoeding van 9 euro per uur voor de gesprekken die je voert. Tot slot staat jouw inzet als ervaringsdeskundige ook nog eens goed op je cv.

Vragen?

Heb je vragen? Mail dan naar Casa Technica casatechnica-ft@hva.nl

Aanmelden

Via deze link kun je je opgeven als peercoach.

Casa Technica is het centrum voor studenten met een functiebeperking en/of persoonlijke omstandigheden en die belemmeringen ervaren tijdens het studeren. Niet alle studenten kunnen thuis goed studeren. Voor studenten met een functiebeperking het algemeen geldt dat zij bij een bewezen functiebeperking via de studentendecaan voorrang kunnen krijgen bij het reserveren van een studieplaats. Er zijn echter ook studenten die een studieplaats in een prikkelarme ruimte nodig hebben om zich goed te kunnen concentreren. Voor deze studenten biedt Casa Technica zes prikkelarme focusplekken, waar je in alle rust kunt studeren.

Aanmelden

Heb jij een functiebeperking waardoor jij je moeilijk kunt concentreren? Neem dan contact op met de casemanager van je opleiding. De casemanager zal samen met jou kijken of je in aanmerking komt voor een focusplek en zal dit (met jouw toestemming) afstemmen met de studentendecaan. Daarna stem je met de casemanager af hoeveel dagdelen jij nodig hebt. De casemanager reserveert jouw focusplek. Let wel: er zijn meer studenten die een plek willen, dus we kunnen niet garanderen dat je altijd terecht kunt.

Openingstijden en sessies

De ruimte is geopend tijdens openingstijden van 7:30 tot 20:00 uur. Afhankelijk van jouw studieritme kun je je aanmelden voor drie dagdelen ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds:

Dagdeel

Tijdstip

Aantal uren

’s ochtends

07:30-11:45 uur

4 ¼

15 minuten luchten/ wisseling sessie

’s middags

12:00-15:45 uur

3 ¾

15 minuten luchten/ wisseling sessie

’s avonds

16:00-20:00 uur

4

Huisregels bij gebruik

Het is in deze periode erg belangrijk dat we de regels van het RIVM goed opvolgen. Alleen dan kunnen we het initiatief van de focusplekken blijven aanbieden. Neem de volgende voorzorgsmaatregelen daarom goed in acht:

  • Je kunt alleen komen als je geen verkoudheidsklachten, griep of andere symptomen hebt;
  • Je zorgt ervoor dat je bij de entree je handen ontsmet en waar nodig wast, niezen doe je in je elleboog;
  • Er mogen maximaal 6 personen aan een sessie deelnemen;
  • De anderhalve meter afstand wordt gehandhaafd;

Als het gaat om het gebruik van de ruimte gelden de volgende regels:

  • Je haalt een pas bij de servicebalie in de hal van de Leeuwenburg (receptie) om het lokaal te kunnen openen;
  • De opstelling zoals hiernaast weergegeven wordt gehandhaafd;
  • Bij het verlaten van het lokaal is alles opgeruimd;
  • Laat de deur open bij het verlaten van het lokaal, zodat het lokaal kan luchten.
  • Je levert de pas weer in bij de servicebalie;
  • De student die als laatste weggaat doet het licht uit.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 5 oktober 2020