A-Z Studenten Media, Informatie en Communicatie
Toetsvoorzieningen
Is je toetsvoorziening al toegekend?
Bij goedkeuring heb je bij de eerstvolgende tentamenperiode recht op extra toetstijd en/of grotere formulieren. Meer informatie over je tentamens en in welk lokaal deze worden afgenomen vind je in het toetsrooster.
Aanvraag snel regelen via Digitaal Servicepunt
Heb je dyslexie? En behoefte aan extra tijd bij toetsen? Of grotere toetsformulieren? De aanvraag regel je via het Digitaal Servicepunt. Doe dat snel, het liefst direct al in lesweek 1 of eerder, zodat je op tijd bent voor de eerste toetsen. Houd je dyslexieverklaring bij de hand, deze moet je uploaden bij je aanvraag. Lukt het uploaden niet goed? Probeer een andere browser. Je ontvangt binnen twee weken bericht of jouw dyslexieverklaring is goedgekeurd.
Wat is een geldige dyslexieverklaring?
In de verklaring moet staan dat er sprake is van dyslexie. Verder moet de verklaring ondertekend zijn door een GZ-psycholoog of orthopedagoog en gebaseerd zijn op een diagnostisch onderzoek. Een dyslexiepasje van een voorgaande opleiding is dus niet voldoende.
Wat als ik wel dyslexie heb maar geen geldige verklaring?
Vraag dan bij je behandelaar of je een aangepaste dyslexieverklaring kunt krijgen. Lukt dat niet, dan biedt de Universiteit van Amsterdam een verkorte dyslexietest. De kosten voor deze verkorte test zijn 225 euro. Wil je hier gebruik van maken? Neem contact op met Anna Plakas.
Meer informatie
Uitgebreide informatie over studeren met dyslexie staat op de pagina Studeren met een functiebeperking. Je vindt hier beleid, regels, voorzieningen, tips en tools.