A-Z Studenten Master Urban Management

Onstage

OnStage is het volg- en registratiesysteem voor stages, afstudeeropdrachten, deeltijdtrajecten en (duale) werkperiodes. Aan de hand van stappenplannen in je dossier zie je direct wat je moet doen tijdens het hele voorbereidings-, goedkeurings- en begeleidingsproces.

Voor wie?
Een student, docentbegeleider en eventuele andere betrokkenen doorlopen de processtappen die bij hun rol horen. Iedereen krijgt op basis van gebruikersrechten alleen te zien wat voor hen relevant is.

Inloggen en support
Inloggen gaat met het HvA-account. Je kunt rechtstreeks naar onstage.hva.nl of via de link in het applicatiemenu in MijnHvA en support via de website support Onstage .

Inlog- of autorisatieproblemen?
Heb je inlogproblemen met OnStage of krijg je een melding ‘niet geautoriseerd’? Doe dan het volgende:

  • Open één van de deze browsers: Chrome, Edge, Mozilla Firefox of Safari.
  • Typ in de zoekbalk de url: onstage.hva.nl en log vervolgens in met je HvA-ID en wachtwoord.

Lukt het dan nog steeds niet? Mail dan met de stagecoördinator of afstudeercoördinator van jouw opleiding.

Inschrijven
Studenten worden per mail of via MijnHvA geïnformeerd wanneer de begeleidingsgroep in OnStage open gaat en zij zich kunnen aanmelden om een dossier te starten of worden door de opleiding aan een OnStage begeleidingsgroep toegevoegd en ontvangen daarna informatie via een e-mail.

Na aanmelding staat er een stappenplan klaar met bijbehorende instructieteksten. Iedere processtap eindigt met een groen vinkje zodra de stap is afgerond.

Let op: Geen email ontvangen? Inschrijfperiode gemist? Neem contact op met je docent of coördinator of het coördinatieteam van jouw opleiding.

Afronden
Het persoonlijke dossier in OnStage is afgerond als alle uitvoerende partijen alle verplichte processtappen hebben doorlopen in zowel het voortraject als in het begeleidingstraject. Per processtap wordt een icoontje getoond met de status van de activiteit.
Een dossier is gekoppeld aan een bepaalde studie-activiteit zoals de stage- of afstudeerperiode. Per studie-activiteit wordt er een nieuw dossier geopend in OnStage. De oude dossiers blijven ook na afronding bewaard, inclusief alle ingeleverde producten.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 23 mei 2017