A-Z Studenten Master Leraar Engels

OnStage

Het volg- en registratiesysteem voor stages en afstudeerstages bij de faculteit Onderwijs en Opvoeding

Studenten en docenten maken sinds studiejaar '23/'24 gebruik van OnStage voor het volgen en registreren van (afstudeer)stages. Hieronder meer uitleg over het systeem OnStage.

Iedere stage krijgt in OnStage een eigen dossier. Dit dossier bestaat uit verschillende processtappen die doorlopen moeten worden. Het dossier maakt onderdeel uit van een begeleidingsgroep. Per processtap wordt een icoontje getoond met de status van de activiteit. Een vinkje staat voor een afgeronde processtap.

Voor wie?

Studenten, docentbegeleiders en eventuele andere betrokkenen hebben rechten in OnStage. Iedereen volgt de processtappen die bij hun rol horen. Je krijgt op basis van je gebruikersrechten alleen te zien wat voor jou relevant is.

Inloggen en support

Ga naar onstage.hva.nl. Jouw inloggegevens zijn hetzelfde als van jouw HvA-account. Heb je vragen over OnStage? Bekijk het stappenplan en de instructievideos op de SharePoint-pagina van OnStage of neem een kijkje bij de Q&A op het Kennisplein. Toch het antwoord niet gevonden? Mail dan naar de functioneel beheerders van OnStage FOO. Zij zijn te bereiken via onstage-foo@hva.nl.

Inschrijven

Studenten worden per mail geïnformeerd wanneer zij toegevoegd zijn aan een begeleidingsgroep in OnStage. Als de student het dossier opent, staan er processtappen klaar om te doorlopen.

Let op: Geen email ontvangen? Neem dan contact op met het stagebureau van jouw cluster. Contactgegevens:

Voor- en begeleidingstraject

Een dossier bestaat uit twee onderdelen: het voortraject en het begeleidingstraject. Het voortraject bevat alle stappen voorafgaand aan de start van de stage. Het begeleidingstraject bestaat uit alle processtappen die tijdens de stage doorlopen moeten worden.

Afronden

Het dossier in OnStage is afgerond als alle processtappen in het voortraject en in het begeleidingstraject succesvol zijn doorlopen. De oude dossiers blijven na afronding bewaard, inclusief alle ingeleverde producten.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 3 november 2023