A-Z Studenten Master Klimaatpsychologie en -gedrag
Zelfstudieprogramma Engels
Het zelfstudieprogramma Engels biedt je de mogelijkheid je Engels te verbeteren en op taalvaardigheidsniveau B2/C1 te brengen. Dit niveau heb je minimaal nodig om bij partnerinstellingen in het buitenland te studeren, maar ook om internationale minoren of lessen in het Engels aan de HvA te volgen.
In je vooropleiding heb je waarschijnlijk ooit wel Engels gehad en dus hoef je niet vanaf een absoluut nulpunt te beginnen met het zelfstudieprogramma. Maar misschien is je Engels zo ver weggezakt, dat het toch wel handig is om eerst een inleidende module te doen om het weer naar boven te halen. De onderdelen van deze module kan je zien als een soort ‘warming up’ om te kijken hoeveel je je nog herinnert van je lessen Engels. De module biedt je een concreet startpunt: niveau A1.
Lees meerDoelstelling
Bereiken niveau B2/C1 (Upper-Intermediate) wat betreft passieve vaardigheden (lezen en luisteren) en Engelse woordenschat.
Niveauomschrijving
Upper-Intermediate (B2/C1) – voor nadere uitleg, zie het schema van Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Moderne Vreemde Talen (zie hieronder).
Tijdsinvestering
Probeer gemiddeld 3 tot 4 uur per week met dit zelfstudieprogramma aan de slag te gaan. Je kan in principe je eigen tempo bepalen en per keer een gedeelte van het programma doen of alleen verschillende onderdelen ervan. De beste strategie is om zo regelmatig mogelijk opdrachten te maken, liefst een aantal keren per week, daar leer je het meeste van.
Inhoud
Links naar materiaal op het internet met daarin:
- leesopdrachten
- luisteropdrachten
- vocabulaire oefeningen
- zelftoets en niveautoets
Voor iedere opdracht krijg je een link naar een pagina op een website met daarop studiemateriaal. De link leidt je ofwel direct naar de opdracht die je gaat doen, ofwel naar een homepage waarop je dan zelf een onderwerp met de daarbij behorende opdracht kan kiezen. Dat hebben we gedaan om je een alternatief te bieden in geval je de opdracht bij de directe link niet echt interessant vindt. Als je via de homepage een opdracht kiest, let dan wel op dat je een opdracht op hetzelfde niveau neemt.
Wat betreft het uitbreiden van je Engelse vocabulaire en het gebruik van woordenboeken raden we je het volgende aan. Je kan het woord opzoeken in een Engels-Engels woordenboek, bijvoorbeeld de Oxford Advanced Learner’s Dictionary, en kijken of je na het lezen van de omschrijving begrijpt wat het woord betekent. Je kan voor dat doel ook de Cambridge Advanced Learner’s Dictionary gebruiken.
Voor je begint, kan je de volgende tests doen om te kijken op welk niveau je Engels is. Op de site (rechterkant, CEFR) kan je doorklikken naar een uitleg over de verschillende niveaus.