A-Z Studenten Leraar Horeca en Voeding

Verenigingen

De Hogeschool van Amsterdam heeft een groot aantal studieverenigingen. Dit zijn verenigingen voor studenten van dezelfde studie of faculteit. De diverse studieverenigingen organiseren gezellige activiteiten, die ook de inhoud van de opleiding raken. Van borrels en feesten tot excursies en congressen.

Erkenning van studieverenigingen

De Hogeschool van Amsterdam wil graag studentenorganisaties ondersteunen en daarom heeft zij een erkenningsprocedure opgesteld. Eenmaal erkend kan de samenwerking inhoud krijgen. Met voorzieningen van HvA-zijde, met activiteiten voor studenten van studentenorganisatie-zijde.


Het StudieVerenigingenOverleg (SVO)

Participatie HvA organiseert regelmatig een StudieVerenigingenOverleg (SVO) voor de studieverenigingen van de Hogeschool van Amsterdam. Hier wordt kennis en informatie gedeeld tussen de studieverenigingen. Daarnaast worden er soms sprekers uitgenodigd die interessante ontwikkelingen of samenwerkingen onder de aandacht willen brengen.


Bestuursbeurs

Ben jij bestuurder bij een studentenorganisatie en is deze erkend? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een bestuursbeurs.


Collegegeldvrij besturen

Ben jij bestuurder bij een studentenorganisatie en is deze erkend? Mogelijk wil je dan in aanmerking komen voor collegegeldvrij besturen.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 9 februari 2024