A-Z Studenten Leraar Horeca en Voeding

OneDrive

OneDrive is jouw veilige, persoonlijke bestandsopslag in de Microsoft 365 cloud. Met je HvA-account kun je altijd en overal bij je persoonlijke documenten omdat deze online opgeslagen worden.

Als HvA-student heb je beschikking over OneDrive op het Microsoft 365-platform. Hier is voor elke student 1 terabyte beschikbaar voor de dataopslag van persoonlijke bestanden. Met OneDrive sla je bestanden op in de Microsoft 365-cloud. Je kunt er altijd bij. Zo heb je een back-up van je bestanden, zelfs als je harde schijf crasht of als je laptop zoekraakt.

Ook kun je via OneDrive online samenwerken en documenten, presentaties en video’s delen.

Installeren en opstarten

OneDrive kun je online gebruiken via je browser of via de OneDrive Applicatie. Je kunt ook gemakkelijk synchroniseren met de Verkenner of Finder om helemaal snel bij je bestanden te komen.

In de browser:

  1. Ga naar microsoft365.com en log in met je HvA-ID en wachtwoord.
  2. Waarschijnlijk moet je om in te loggen de Microsoft Authenticator app gebruiken. Heb je deze nog niet ingesteld? Lees hier hoe je de tweestapsverificatie instelt.
  3. Kies na het inloggen in de linkerbalk voor OneDrive. Staat OneDrive er niet tussen? Klik dan op de 9 puntjes linksboven in beeld om alle Microsoft-apps weer te geven.

OneDrive synchroniseren met de Verkenner of Finder:

  1. Ga naar microsoft365.com en log in met je HvA-ID en wachtwoord.
  2. Waarschijnlijk moet je om in te loggen de Microsoft Authenticator app gebruiken. Heb je deze nog niet ingesteld? Lees hier hoe je de tweestapsverificatie instelt.
  3. Klik na het inloggen in de linkerbalk voor OneDrive. Staat OneDrive er niet tussen? Klik dan op de 9 puntjes linksboven in beeld om alle Microsoft apps weer te geven.
  4. Klik rechtsboven op het tandwieltje om bij de OneDrive instellingen te komen.
  5. Kies: Deze OneDrive Synchroniseren.
  6. De synchronisatie wordt nu gestart, volg de aanwijzingen op je beeldscherm.
  7. Zodra de synchronisatie compleet is, vind je OneDrive en alle bestanden terug in je Verkenner of Finder.

Hulp nodig?

Hulp en informatie over OneDrive Informatie over alle functionaliteiten van OneDrive vind je op de Supportsite van Microsoft.

Mocht je een vraag hebben of een probleem ervaren, dan kun je contact opnemen de Servicedesk ICT Services.

Gepubliceerd door  ICT Services 28 augustus 2023