A-Z Studenten Leraar Horeca en Voeding

Wifi

Via het draadloze netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ heb je snel en veilig internet en toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding.

Verbinding maken

Zorg dat je over de juiste instellingen beschikt zodat je veilig gebruik kunt maken van het draadloze netwerk. Volg onderstaande instructie:

  1. Heb je een internetverbinding?
    Zo ja, ga naar stap 2.
    Zo nee, voer dan de vervolgstappen thuis uit terwijl je met je thuisnetwerk verbonden bent of maak gebruik van een ‘eduroam visitor account’. Op de informatieschermen op alle HvA-locaties staat een (blauwe) eduroam-slide met instructies hoe je dit doet. Het vergt slechts één SMS.
  2. Ga naar wifiportal.hva.nl.
  3. Lees de pagina goed door en volg stap voor stap de instructies.
  4. Vul (wanneer gevraagd) je HvA-ID gevolgd door @hva.nl in, controleer of je besturingssysteem klopt en klik dan op 'JoinNow'.
  5. De juiste instellingen worden gedownload. Hier wordt het wachtwoord van je HvA-ID gevraagd.

Je kunt nu verbinding maken met het draadloze netwerk 'hva' en/of 'eduroam'.

Downloadprobleem Android

Het kan zijn dat je problemen ervaart bij het verbinding maken met een Android-apparaat. Op deze instructiepagina vind je oplossingen uitgesplitst per Android-versie.

Na de installatie van de software

Na installatie van de software kun je op HvA-locaties gebruikmaken van draadloos internet door het draadloze netwerk ‘eduroam’ of ‘hva’ te selecteren. Zet bij het inloggen altijd ‘@hva.nl’ achter jouw HvA-ID. Het snellere draadloze netwerk 'hva' is alleen te gebruiken als je beschikt over een 5 GHz wlan-kaart.

ICT-gedragsregels

Gebruikers van het draadloos netwerk moeten zich houden aan de ICT-gedragsregels. Gebruikers die zich hier niet aan houden of een beveiligingsincident veroorzaken, kunnen worden afgesloten van het draadloos netwerk. Dit kan via het quarantainenet of door het intrekken van de draadloos-netwerkrechten bij het HvA-ID.

Met je smartphone en laptop werken op UvA-locaties

HvA-studenten kunnen met een smartphone of laptop op een UvA-locatie of bij een andere onderwijsinstelling in Nederland of België, gebruikmaken van eduroam. Klik voor een overzicht van deze hotspots op de onderstaande link.

Contact Servicedesk ICT Services

T: 020 595 1402
hva.nl/icts-selfservice

Gepubliceerd door  ICT Services 23 augustus 2023