A-Z Studenten Leraar Geschiedenis

Programma

Going International vindt op 29 november 2023 plaats. Het programma bestaat uit een plenaire sessie, gevolgd door een gezellige infomarkt met drinks & bites!

PROGRAMMA

Het programma is als volgt:

  • 12.45 Inloop
  • 13.00 Start plenaire sessie met o.a. sprekers Tim Senders & Liesbeth Rasker
  • 14.15 Infomarkt + photobooth + drinks & bites
  • 16.00 Einde

PLENAIRE SESSIE

Geleyn Meijer

GELEYN MEIJER

De dag wordt geopend door Geleyn Meijer. Geleyn Meijer is rector van de HvA en lid van het College van Bestuur. Hij zal een korte inleiding geven over het belang van internationalisering.

Alydia Pierau

Alydia Pierau

ALYDIA PIERAU (HvA Alumni en Moderator)

Alydia heeft 4 jaar gestudeerd aan de HvA, hier deed ze de opleiding International Business and Management. In haar studententijd heeft ze voor de HvA via Student in de Klas voorlichting gegeven aan middelbare scholieren over het maken van een studiekeuze en het studeren op het HBO. Ook zat ze in de deelraad van de Faculteit Business en Economie. Op haar 19e in het 3e jaar van haar opleiding, heeft ze 6 maanden gestudeerd in Zuid-Afrika aan de Universiteit van de Vrijstaat in Bloemfontein. Daar heeft ze veel avonturen meegemaakt en heel wat levenslessen geleerd waarover ze kort zal vertellen! Eenmaal terug in Nederland heeft ze een minor in International Marketing gedaan en heeft ze zich hier ook in gespecialiseerd. Na haar Bachelor heeft ze een Master in Business with International Management gedaan aan Northumbria University Newcastle. In haar vrije tijd zet ze zich sinds 2022 via de DUO jongerenraad in voor alle studenten in Nederland.

Liesbeth Rasker

Liesbeth Rasker

LIESBETH RASKER

Liesbeth Rasker is een Nederlandse schrijfster, podcastmaker en columniste. Daarnaast is de Amsterdamse ook actief op social media, waar zij op Instagram bekend staat met haar format Kroegpraat. Elke maandag opent Liesbeth, de Kroegbaas, haar online Instakroeg. Vanaf 17:00 kunnen volgers hun vragen, dilemma’s en mededelingen kwijt aan Liesbeth en vooral ook aan elkaar.

Afgelopen jaren was Liesbeth Rasker veel te horen in podcasts. Zo begon ze in 2019 als presentator van de podcast Diplomatie Raakt en De Dienst voor het AIVD en maakte ze haar eigen podcast Dag voor Dag. In deze podcast speelde het overlijden van haar moeder en goede vriendin een belangrijke rol.

Liesbeth reist graag en deelt hierover haar ervaringen. Dit deed zij in het verleden als deskundige bij RTL Boulevard en als columnist voor Lonely Planet, Elle en Viva. Daarnaast schreef zij de boeken ‘Pinnen in Mongolië’ en ‘Solo Reizen’ en deelde ze ervaringen op haar reiswebsite ‘Bag To Reality’. Liesbeth is wederom in de pen geklommen en werkt op dit moment aan haar derde boek, het boek zal geen klassieke auteursbiografie worden, maar een zoektocht naar de mooiste levenswijsheden.

De content op Liesbeth haar Instagram is een mix van haar dagelijkse leven met familie en vrienden, beelden van haar kat Disco en reisvideo’s. Dat laatste doet ze in de vorm van vlogs die zij deelt via Instagram Reels, hierin neemt ze haar volgers mee tijdens haar tripjes naar onder andere Italië, Frankrijk en Finland. De creativiteit en humor van Liesbeth is duidelijk terug te zien op haar Instagram. Dit maakt haar dan ook een geliefde partner voor merken om mee samen te werken.

Tim Senders

Tim Senders

TIM SENDERS

Tim Senders (25 juni 1990) is een veelzijdige presentator en programmamaker. Hij is onder andere bekend van het KRO-NCRV programma Streetlab, Betreden Op Eigen Risico, Willem Wever en Op avontuur met de Opa van Tim. Tim heeft van jongs af aan altijd een passie voor het theater gehad. Zo stond hij al op 12-jarige leeftijd in het circus als clown. Zijn droom was om een eigen circus te starten en daarmee over de wereld te toeren. In 2012 is Tim afgestudeerd aan de Theaterschool in Amsterdam.

Met zijn vrienden Daan Boom, Jasper Demollin en Stijn van Vliet vormde hij in 2013 het collectief Klapstoel. Het viertal maakte hun debuut met het programma ‘ZO’ op Veronica en later heeft hij met deze drie vrienden het programma Streetlab gemaakt en gepresenteerd voor KRO-NCRV. Samen maakte ze met Streetlab ook het programma: Camping de Liefde op NPO 3.

Naast tv bereikten de jongens ook online een enorm publiek met hun succesvolle YouTube kanaal. In hun tweede seizoen behaalde zij zelfs een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring, hiermee zorgden zij voor veel opschudding in het televisielandschap. Ook presenteert Tim 'How Do They do It' van Discovery, waarin hij samen met Joep van Deudekom op onderzoek uitgaat om antwoord te krijgen op fascinerende vragen.

Sinds 2020 is Tim actief aan het bouwen aan zijn DJ carrière, waarbij hij onder de naam Senders techhouse, groovy house en disco draait en voor festivals en feesten geboekt wordt.

INFOMARKT + PHOTOBOOTH + DRINKS & BITES

Bezoek na de plenaire sessie onze gezellige infomarkt! Stel al je vragen over studie en stage aan de medewerkers van de international offices, ga in gesprek met het Erasmus Student Network (ESN) of ontdek of een Global Volunteer project met AIESEC misschien wel iets voor jou is. Altijd al meer willen weten over scholarships? Stel gerust al je vragen over financiële beursmogelijkheden aan de medewerkers van Scholarships. Praat met Alumni over hun ervaringen of maak een professionele foto voor jouw CV of LinkedIn profiel! Ook worden er drinks & bites geserveerd! Kortom, een hele gezellige middag waar je al je vragen over studie en stage in het buitenland kan stellen!

Gepubliceerd door  Studentenzaken 23 november 2023