A-Z Studenten Leraar Engels

Bibliotheek

De HvA Bibliotheek verzorgt alle informatievoorziening voor studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers van de HvA.

De bibliotheek van de HvA biedt boeken en tijdschriften aan, maar ook toegang tot onder andere databanken, e-books, e-journals en webcolleges. De collectie is gratis toegankelijk voor alle studenten en medewerkers. Doorzoek de collectie via de zoekbalk 'Zoeken in de catalogus' op de website van de bibliotheek .

Zoeken en vinden informatie

Met online video's, uitleg, tips en cursussen helpt de bibliotheek docenten, onderzoekers en studenten bij het zoeken en vinden van informatie.

Studeren in de bibliotheek

Naast de collectie biedt de Bibliotheek gevarieerd aanbod aan studieplekken. Er zijn projectruimtes waar je kunt samenwerken, maar ook speciale stiltewerkplekken om rustig te kunnen werken, met je eigen laptop of op een HvA-pc. Lees verder over studeren in de bibliotheek.

Scriptieadvies

Kijk op de website van de Bibliotheek voor tips over het zoeken van literatuur, advies over het vermelden van bronnen en het publiceren van je scriptie wanneer deze af is.

Ondersteuning docenten

De bibliotheek biedt advies aan docenten over onder andere auteursrecht bij het ontwikkelen van onderwijsmateriaal, het gebruik van open leermiddelen en cursusmateriaal om aan te bieden tijdens colleges.

Ondersteuning onderzoekers

De bibliotheek biedt advies aan onderzoekers over onder andere het managen van onderzoeksdata, open access, het registreren van onderzoeksgegevens en ontwikkelen van rapportages, en het monitoren van de zichtbaarheid van onderzoek.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 28 juni 2024