A-Z Studenten Leraar Biologie

Parkeren

Een aantal locaties van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) beschikt over parkeergarages.

Op de volgende locaties vind je een parkeergarage:

  • Corry Tendeloohuis
  • Kohnstammhuis*
  • Wibauthuis*

* De parkeergarages van het Wibauthuis en Kohnstammhuis zijn in beheer van Q-Park. Informatie over deze parkeergarages vind je op www.Q-Park.nl.

Op de locatie Dr. Meurerhuis kun je gratis parkeren op een groot parkeerterrein met voldoende parkeerplaatsen.

Kom je naar de locatie Nicolaes Tulphuis & Tania Leonhuis? Dan kun je met de juiste rechten op je collegekaart op het grote parkeerterrein parkeren. Zonder rechten is het naastliggende onverharde parkeerterrein P6 beschikbaar.

Op de HvA-locaties Kohnstammhuis en Wibauthuis kun je voor €11,53 per dag parkeren met een waardekaart. Deze kaart is te verkrijgen bij de Servicepunten op vertoon van je inrijkaart (let op: van de dag zelf) en je collegekaart. De waardekaart is een dagkaart, en kan samen met de inrijkaart ingevoerd worden in de betaalautomaat.

De waardekaarten kunnen middels een formulier aangevraagd worden door een select aantal geautoriseerde personen.

Download aanvraagformulier

Studenten die vanwege een mobiliteitsbeperking uitsluitend met de auto naar de HvA kunnen komen, kunnen contact opnemen met de studentendecaan voor advies.

Meer informatie over parkeren voor mensen met een fysieke beperking op de locaties van de HvA vind je per gebouw in de HvA-locatielijst .

  • In de parkeergarages kun je scooters gratis parkeren. Parkeer wel op de speciale parkeerplekken voor scooters, anders wordt je scooter weggehaald door de beheerder van de parkeergarage.
  • Bij parkeren van motoren geldt het normale parkeertarief.

Let op: Fietsen kunnen in de fietsparkeergarages onder Kohnstammhuis of Wibauthuis, of langs de Wibautstraat. Voor scooters is er een nieuwe parkeerplek ingericht door de gemeente naast het Benno Premselahuis.

Het uitgangspunt van het parkeerbeleid van de Hogeschool van Amsterdam is dat alle gebouwen goed bereikbaar zijn met de fiets en het openbaar vervoer. Bereikbaarheid per auto is daarop een beperkte aanvulling. De meeste parkeergarages- en terreinen zijn in beheer van derden.

Gepubliceerd door  Facility Services 14 maart 2024