A-Z Studenten Leraar Biologie

Mijnvideo

Wil je momenten van je stage of een lessituatie op video opnemen? Of een kennisclip opnemen? Binnen de HvA kan je hiervoor gewoon je OneDrive-omgeving of het MS365-platform gebruiken. Teams- en SharePoint-omgevingen, zoals je portfolio/WPL-dossier, vallen hier ook onder.

Zelfgemaakte opnames, vooral als er stagesituaties met leerlingen op staan, mag je vanwege de privacy niet delen op YouTube of Vimeo. Op de HvA-MS365-omgeving staan deze bestanden veilig, en kan je ze delen met degenen van wie je feedback wilt ontvangen. Dus voor je digitaal portfolio en voor video-opdrachten voor beroepsopdrachten of bekwaamheidsproeven kun je gebruikmaken van deze omgeving.

Hoe werkt het?

  • Ga naar https://hva.nl/mijnvideo of https://www.microsoft365.com/launch/stream en log in met je HvA-ID.
  • Videobestanden zijn vaak erg groot. Als je je smartphone gebruikt voor video-opname, zet deze in de instellingen dan op de laagste resolutie (vaak HD; niet FHD, UHD, 4K)
  • Als je gaat editen kan je met die software ook je videobestand kleiner maken en kunt coderen zodat het uploaden sneller gaat.
  • Uploaden kan lang duren. Als je thuis geen snelle internetverbinding hebt, doe dit dan op de HvA.
  • LET OP: als je de video wilt delen met externen (gebruikers zonder HvA-ID) is de link maar beperkt (een maand) bruikbaar. Daarna kan je een nieuwe link genereren.
  • LET OP: sommige filmpjes op OneDrive krijgen automatisch een vervaldatum mee van 180 dagen. Daarna worden ze verwijderd. Als je een filmpje langer wilt bewaren, kan je zelf handmatig de vervaldatum aanpassen of weghalen.
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 25 april 2023