Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten HBO-Verpleegkunde

Studieplek reserveren

Studieplek nodig? Reserveer ‘m vooraf!

De op 20 april aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen zijn ook van invloed op de studieplekken in de HvA-locaties, die vanaf 28 april allemaal open zijn. Het reserveren mag nu weer rechtstreeks via shifts.mapiq.com.

Hoe reserveer ik een studieplek?

Heb jij een studieplek op de HvA nodig? Alle gebouwen zijn weer open en hebben allemaal een (beperkt) aantal studieplekken beschikbaar. Reserveer direct een studieplek via shifts.mapiq.com . Hiervoor heb je een account nodig, dat je in shifts.mapiq.com aanmaakt. Als je al een account hebt, hoef je dit niet opnieuw aan te maken.

Vanaf 31 mei kun je een studieplek

 • 2x per week reserveren;
 • voor twee hele dagen per week reserveren;
 • één week vooruit reserveren;
 • reserveren op dezelfde dag dat je een plek nodig hebt;
 • die je gereserveerd hebt, annuleren op dezelfde dag, waarop je reservering is;
 • of een samenwerkplek reserveren.
  Een samenwerkplek is niet hetzelfde als een studieplek. Op een samenwerkplek kun je met max. drie studiegenoten samenwerken. Deze studiegenoten hoeven dan niet zelf te reserveren om op een samenwerkplek samen te werken.

Annuleer je studieplek op tijd als je niet komt. Dan kunnen andere studenten van de vrijgekomen plek gebruik maken.

En hoe werkt het op locatie?

Check bij alle locaties in met je collegekaart. Je meldt je bij de hostess met de boodschap dat je een studieplek hebt gereserveerd. Je laat je reservering zien aan de hostess (via je mobiel of een printje). De hostess geeft vervolgens aan op welke etage je kunt gaan studeren. Je herkent de studieplekken aan de sticker. We gaan ervan uit dat je de gereserveerde tijd vooral doorbrengt op de etage van de studieplek.

Heb jij via je studentendecaan al een studieplek?

Dan reserveer je nu op dezelfde manier in Office Shifts een studieplek. Je kunt wel vijf hele dagen per week reserveren. Op de meeste locaties zijn studieplekken beschikbaar.

Andere voorzieningen of maatwerk nodig?

Heb je andere voorzieningen of maatwerk nodig vanwege persoonlijke omstandigheden? Neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding.

Niet vergeten

Maak je studieplek voordat je gaat studeren schoon. Neem na afloop je spullen en afval mee. Check uit bij het verlaten van het gebouw.

Goed om te weten

 • Je kunt twee reserveringen per week plaatsen voor een individuele studieplek of een samenwerkplek.
 • Je kunt een week vooruit boeken.
 • Reserveringen zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar.
 • Geen reservering = geen studieplek.
Gepubliceerd door  Facility Services 31 mei 2021