A-Z Studenten HBO-Verpleegkunde

Tentamens en herkansingen

Hieronder vind je informatie over de tentamens en herkansingen van schriftelijke en digitale (kennis)toetsen bij de faculteit Gezondheid.

Afhankelijk van de afspraken met jouw opleiding, schrijft het onderwijsbureau je automatisch in voor de eerste toetsgelegenheid van tentamens. Dit geldt niet voor alle opleidingen en niet voor vertragers. Vraag dit dus na bij jouw opleiding.

Wil je stap voor stap weten hoe je je kunt inschrijven voor tentamens en herkansingen? Volg dan het stappenlpan hieronder.

Stappenplan inschrijven voor tentamens

Je schrijft jezelf in voor een tweede toetsgelegenheid (herkansing) zodra de beoordeling bekend is. De inschrijving voor de herkansing sluit op de woensdag twee weken voorafgaand aan de week waarin de toets gepland staat.

Herkans je een onderwijseenheid uit eerdere jaren, schrijf jezelf dan in voor de betreffende toets(en). De werkwijze is anders. Kijk voor meer informatie op MijnHvA bij je eigen opleiding.

De tentamenroosters en de locaties van de tentamens worden per opleiding gepubliceerd op MijnHvA:​

Tentamens vinden plaats in het Nicolaes Tulphuis met uitzondering van digitale tentamens en sommige theorietentamens. Deze worden gepland op andere locaties van de HvA en de UvA, waaronder de IWO-zalen.

Zie lijst externe tentamenlocaties

De beoordeling(en) die je hebt behaald, is - bijzondere omstandigheden daargelaten - beschikbaar uiterlijk binnen vijftien werkdagen nadat het tentamen of deeltentamen is afgenomen, en zichtbaar in SIS. Daarbij wordt rekening gehouden met de herkansingsmogelijkheid (art.5.11 lid 2 OER).

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 22 november 2022