Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten HBO-Rechten

Taalpagina

Dit is de Taalpagina voor studenten. Via deze pagina vind je (links naar) informatie over onder meer literatuur, websites, oefeningen, woordenboeken en naslagwerken en flitscolleges. Zoek je vakinhoudelijke informatie? Kijk dan op MijnHvA bij het desbetreffende vak.

Woordbetekenis

Als student kun je gratis gebruikmaken van het online Van Dale-woordenboek . Daarin vind je woordbetekenissen met voorbeelden. Als een woord niet voorkomt in de Woordenlijst Nederlandse Taal, geldt ook de spelling van Van Dale. Je vindt de Van Dale ook via hva.nl/bibliotheek , onder ‘databanken’ (samen met een heleboel andere nuttige bronnen). Tip: voeg toe aan je favorieten! Uitleg bij lastige maar nuttige woorden: woordspot.nl .

Spelling

Iedereen kan gratis gebruikmaken van de officiële Woordenlijst Nederlandse Taal (ook bekend als het Groene boekje), via woordenlijst.org . Tik een woord in, en je ziet wat de officiële spelling is. Onder Leidraad vind je uitleg over alle spellingregels, zoals die voor werkwoordspelling, hoofdlettergebruik, het aan elkaar schrijven van woorden, leestekens en congruentie.
Verbeter je spelling: beterspellen.nl

Stijl

Ken je de ‘synoniemen-functie’ in Word? Selecteer een woord, 'blok' het, klik rechts en kies 'synoniemen'.

Oefenen

Taal-apps

Taalspreekuur

Heb je behoefte aan (meer) individueel taaladvies? Tijdens het Taalspreekuur van de HvA kun je - op afspraak - advies krijgen van een taaldocent. Dit kan bijvoorbeeld gaan over commentaar op werkstukken, de opbouw van teksten, formuleringen, spelling, leesstrategieën of de uitvoering van presentaties. Je kunt je hier aanmelden .

Dyslexie

Heb je dyslexie? De HvA biedt de cursus Studeren met dyslexie aan. Neem voor meer informatie contact op met de Studentendecaan .

Contact

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 15 juli 2019