Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten HBO-ICT

Printen, kopiëren en scannen

Je kunt op elke locatie en bij elke Bibliotheek van de Hogeschool van Amsterdam printen, kopiëren en scannen. De printopdrachten blijven maximaal 24 uur beschikbaar.

  • De afdrukken zijn standaard op A4-formaat in zwart-wit;
  • De printers in de studiecentra staan standaard ingesteld op dubbelzijdig printen. Als je dat wilt, kun je een printopdracht enkelzijdig printen;
  • Een zwart-wit print kost €0,05 en een kleurenprint €0,15;
  • Scannen is gratis.

Hoe werkt het printen binnen de HvA?

Om gebruik te kunnen maken van de printers volg je de onderstaande stappen:

Instructies printen

Tegoed op je collegekaart om te printen

  • Opwaarderen van je tegoed op je collegekaart gaat via de Canon Portal: hva.canon.nl of via de pinpoints op de HvA. Opwaarderen via de pinpoints is gratis, via het portal kost dat € 0,50 per keer.
  • Het tegoed op je collegekaart gebruik je voortaan voor zowel printen als voor koffie en catering. Je ‘oude’ tegoed is na 1 november overgezet naar je ‘nieuwe’ tegoed.

Lees meer over het tegoed op je pas op bij de FAQ op hva.canon.nl.

Printen met een pincode

Als je wilt printen, maar je HvA-pas niet bij je hebt kun je toch printen. Log in op de Canon Portal en vraag een pincode aan. Met deze pincode identificeer je jezelf bij de printer van je keuze en kun je printen. Het is wel nodig om eerst een printopdracht te versturen en je moet voldoende printtegoed op je account hebben staan.

Handleidingen en veelgestelde vragen

Op hva.canon.nl vind je handleidingen en antwoorden op de veelgestelde vragen.

Storingen

Eventuele storingen kun je melden bij de Servicedesk ICTS.

Bibliotheek

Ook in de vestigingen van de Hogeschool Bibliotheek kun je printen, kopieren en scannen. Kijk voor de openingstijden van de bibliotheken op www.hva.nl/bibliotheek.

Gepubliceerd door  ICTS 9 december 2016