Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten HBO-ICT

HvA-ID en wachtwoord

Iedereen die aan de HvA studeert, krijgt een HvA-ID. Dit is de gebruikersnaam waarmee je, in combinatie met je wachtwoord, toegang hebt tot de ICT-voorzieningen van de HvA.

Activeer je HvA-ID

Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven bij de HvA. 

Je hebt je HvA-ID nodig om in te loggen op de ICT-voorzieningen van de HvA, zoals draadloos netwerk, computerwerkplekken, e-mail, BSCW, SIS, Digitaal Portfolio, het intranet van je opleiding en SURFspot.

Je kunt je HvA-ID activeren via id.student.hva.nl. Klik op de link ‘HvA-ID activeren’ en volg de gevraagde stappen. Vul bij 'privé-e-mailadres' het e-mailadres dat je bij Studielink hebt opgegeven in. Activeer het HvA-id niet op een mobiele telefoon.

Belangrijk

  • Je HvA-ID is niet je studentnummer
  • Je HvA-ID is persoonlijk, uniek en niet overdraagbaar
  • Geef nooit je HvA-ID-wachtwoord aan anderen. HvA-medewerkers zullen nooit naar je wachtwoord vragen. Vraagt iemand je wachtwoord? Ga hier dan niet op in! 

Vragen

Met vragen over je HvA-ID, kun je terecht bij de Servicedesk. Kijk eerst even of je vraag bij de veelgestelde vragen staat.

Problemen met wachtwoorden worden om beveiligingsredenen niet telefonisch of per e-mail in behandeling genomen.

Gepubliceerd door  ICTS 22 januari 2018