Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten HBO-ICT

Computers en Studiewerkplek

Binnen de HvA kun je op verschillende plekken gebruikmaken van computers, zoals in de centrale computerlokalen, studielandschappen, projectruimtes en bibliotheken. Deze werkplekken zijn toegankelijk voor HvA-studenten van die specifieke locatie. Je hebt een HvA-ID met wachtwoord nodig om in te loggen.

Beschikbare programma’s

Elke HvA-computer geeft je na inloggen toegang tot internet, mail, standaardprogramma’s en specifieke programma’s voor jouw studie.

Taalinstellingen wijzigen

De standaardtaal van bijvoorbeeld de meldingen op HvA-computers is Engels. Deze taalinstelling kun je wijzigen.

Bestanden terugzetten

Als je bestanden op je persoonlijke map kwijt bent, kun je deze via de methode ‘Voorgaande Versies’ terugzetten. Je kunt ook terug naar een eerdere versie. 

Handleiding terugzetten bestanden (pdf)

Foutmeldingen in Windows

Krijg je steeds foutmeldingen, zoek dan een andere computer en meld het probleem bij de Servicebalie van de locatie waar je werkt. Het probleem kan dan verholpen worden.

Thuis studeren zonder de juiste programma’s

Met een internetverbinding en een computer kun je ook thuis studeren. Een anti-virusprogramma, het laatste Office-pakket of misschien zelfs Photoshop koop je met flinke korting bij ICT-webwinkel Surfspot. 

Surfspot

Heb ik een eigen Studiewerkplek?

Nee. Er zijn veel Studiewerkplekken verspreid over alle HvA-locaties. Tussen 10 en 16 uur worden de computers intensief gebruikt. Voor en na die tijd heb je meer kans op een vrije werkplek.

Tips

  • Houd rekening met anderen; gebruik computers alleen voor studiedoeleinden. 
  • Spreek anderen ook aan op hun verantwoordelijkheid.
  • Plan je computermomenten in op de daluren; voor 10.00 uur, na 16.00 uur en als dat mogelijk is in het weekend of ’s avonds.  

Openingstijden per locatie

Gepubliceerd door  ICTS 24 maart 2017