Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten HBO-ICT

Parkeren

Een aantal locaties van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) beschikt over parkeergarages.

Parkeergarages HvA

Op de volgende locaties vind je een parkeergarage:

  • Fraijlemaborg
  • Kohnstammhuis*
  • Leeuwenburg
  • Nicolaes Tulphuis
  • Wibauthuis*

* De parkeergarages van het Wibauthuis en Kohnstammhuis zijn in beheer van Q-Park. Informatie over deze parkeergarages vind je op www.Q-Park.nl.

Parkeerterrein HvA

Op de locatie Dr. Meurerhuis kun je gratis parkeren op een groot parkeerterrein met voldoende parkeerplaatsen.

Waardekaarten voor de locaties Kohnstammhuis en Wibauthuis

Op de HvA-locaties Kohnstammhuis en Wibauthuis kun je voor €10,- per dag parkeren met een waardekaart. Deze kaart is te verkrijgen bij de Servicepunten op vertoon van je inrijkaart (let op: van de dag zelf) en je collegekaart. De waardekaart is een dagkaart, en kan samen met de inrijkaart ingevoerd worden in de betaalautomaat.

Parkeren voor mensen met een fysieke beperking

Studenten die vanwege een mobiliteitsbeperking uitsluitend met de auto naar de HvA kunnen komen, kunnen contact opnemen met de studentendecaan voor advies.

Parkeren van scooters en motoren

  • In de parkeergarages kun je scooters gratis parkeren. Parkeer wel op de speciale parkeerplekken voor scooters, anders wordt je scooter weggehaald door de beheerder van de parkeergarage.
  • Bij parkeren van motoren geldt het normale parkeertarief.

Let op: Het parkeren van scooters/fietsen op Rhijnspoorplein is niet meer mogelijk vanaf 26 november 2018. Fietsen kunnen in de fietsparkeergarages onder Kohnstammhuis of Wibauthuis, of langs de Wibautstraat. Voor scooters wordt een nieuwe parkeerplek ingericht door de gemeente naast het Benno Premselahuis (zijde Mauritskade).

Parkeerbeleid

Het uitgangspunt van het parkeerbeleid van de Hogeschool van Amsterdam is dat alle gebouwen goed bereikbaar zijn met de fiets en het openbaar vervoer. Bereikbaarheid per auto is daarop een beperkte aanvulling. De meeste parkeergarages- en terreinen zijn in beheer van derden.

Gepubliceerd door  Facility Services 26 maart 2019