Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten HBO-ICT

Debat- en activiteitencentrum FLOOR

Debat- en activiteitencentrum FLOOR van de Hogeschool van Amsterdam biedt ruimte voor kennis delen, ontmoetingen tussen studenten, docenten, deskundigen en de stad Amsterdam. FLOOR is onderdeel van de Hogeschool Bibliotheek (HB).

FLOOR

Onderwijs, onderzoek en werkveld komen samen bij debat- en activiteitencentrum FLOOR. Bij FLOOR kunnen studenten en medewerkers uit alle domeinen terecht om lezingen, debatten, symposia, workshops  en culturele activiteiten bij te wonen, of om zelf evenementen en andere activiteiten te organiseren. FLOOR heeft daarbij een adviserende rol en biedt hulp bij het vinden van de vorm die het beste past bij de inhoud. Daarnaast zijn organisaties uit de stad welkom bij FLOOR om, samen met de HvA, activiteiten en evenementen te organiseren die het onderwijs versterken en de speerpunten van de HvA in de praktijk brengen. Dingen die bij FLOOR plaatsvinden zijn in veel gevallen ook toegankelijk voor algemeen publiek.

Programma-activiteiten

Debatten bijwonen, symposia of voorstellingen bezoeken, naar een presentatie of lezing luisteren, een film bekijken of meedoen met een workshop: dat kan allemaal. Ook is er bij  FLOOR ruimte voor exposities. De activiteiten zijn grofweg te verdelen in:

  • Open evenementen 
  • Activiteiten met een besloten karakter 
  • Groepsactiviteiten / individueel

Men kan terecht bij FLOOR voor debatten, lezingen, boekpresentaties, onderzoekpresentaties, conferenties, pitches, symposia, discussies, workshops, masterclasses, film, tentoonstellingen, muziek, theater en trainingen.

Ruimte 

Je kunt FLOOR vinden op de begane grond van het Kohnstammhuis en ons kantoor zit op de eerste verdieping in kamer 00A31. Bij de tribunes in de centrale hal worden lezingen, presentaties en symposia gehouden. Het FLOOR-gebied, met daarin de Bibliotheek voor de Amstelcampus is openbaar. Er zijn verschillende mogelijkheden en faciliteiten om alleen of in groepen te studeren en te werken in de bibliotheek, de entresol, de broedplaatsen en de stilteruimtes. In de hal is een MI Cafe en een leestafel met kranten en boeken. In de bibliotheek is een grab & study met koffie en snacks. 

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 13 augustus 2015