Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten HBO-ICT

Stage HBO-ICT

De stage is de eerste opdracht binnen de opleiding waarbij je zelfstandig in de praktijk werkt, je krijgt daarbij zowel vanuit het bedrijf als vanuit de opleiding begeleiding. Tijdens de stage werk je minimaal 100 dagen, een semester, aan een opdracht of verschillende opdrachten die passen bij jouw richting. Voor het opleveren van producten tijdens je stage gebruik je OnStage. Bij een voldoende voor alle onderdelen krijg je 30 studiepunten. 

In het semester voordat je op stage gaat, krijg je voorlichting over wanneer en hoe je aan een stageplaats komt en wat er verder allemaal bij komt kijken. De voorlichting is dit semester op dinsdag 17 april 2018 van 9.20 - 10.10 uur in WBH 02B01.

 

Voorwaarden om met je stage te mogen starten

Je mag op stage als je:

  • je propedeuse hebt behaald, 
  • je 2e jaars project hebt behaald én
  • als je je portfolio-presentatie hebt gehouden.

 

Bij het stagebureau worden heel veel stageplaatsen door bedrijven aangeboden. Al deze stageplaatsen staan in de stagebank. Zie je een stageplaats in de database die je aanspreekt, dan kun je zelf contact opnemen met dit bedrijf. Ook organiseert het stagebureau twee maal per studiejaar, in november en in april, een stagemarkt waar bedrijven stages aanbieden. Je mag ook zelf op zoek gaan naar een bedrijf. 

 

Goedkeuring van de stageplaats door de opleiding

Als je een opdracht hebt gevonden, moet deze opdracht nog worden beoordeeld door de afstudeercommissie van de opleiding. Deze commissie controleert of het bedrijf / de werkzaamheden voldoen aan de eisen van de opleiding. Vul daartoe samen met het bedrijf de stageovereenkomst digitaal in en email de overeenkomst nog zonder de handtekeningen naar de afstudeercommissie van de opleiding (afstudeercommissie.HBO-ICT@hva.nl). Zie voor meer informatie en vergaderdata de pagina Afstudeercommissie HBO-ICT

Pas als je stage is goedgekeurd, laat je de overeenkomst ondertekenen. Je tekent zelf ook de overeenkomst. De volledig ondertekende overeenkomst upload je samen met het formulier beroepstaken naar OnStage.

Je rondt je stage af met een assessment waarin je portfolio wordt getoetst. Voor meer informatie zie de stagehandleiding. Voor meer uitleg over competenties, het portfolio en het assessment kun je ook deze filmpjes bekijken:

Deel 1: Wat krijgen we nou?
Deel 2: Zo maak je een portfolio
Deel 3: Het assessment

Je wordt automatisch ingepland voor een stageassessment aan het einde van je stage als je onderzoeksrapport met een voldoende is afgerond voor de deadlinedatum. Zie onderstaande planning voor assessmentdata en deadlines.

Planning studiejaar 2017/2018

blok

Assessments

deadline

afgerond op deadline

1

Herkansingen vorig studiejaar:

ma 6 t/m do 9 nov 2017

vr 6 okt 2017 onderzoeksrapport & portfolio 
2

Stage sem 1:

ma 22 jan t/m vr 2 feb 2018

ma 4 dec inleveren, 
ma 18 dec afronding
onderzoeksrapport
3

Herkansingen sem 1:

wo 4 t/m wo 11 apr 2018

vr 9 mrt 2018 onderzoeksrapport & portfolio 
4

Stage sem 2:

ma 25 juni t/m di 10 juli 2018

ma 14 mei inleveren,
ma 28 mei afronding

onderzoeksrapport
5

Herkansingen sem 1 en 2:

wo 22 t/m 31 aug

vr 6 juli 2018 onderzoeksrapport & portfolio 

Ga naar de pagina Rooster Stageassessments HBO-ICT voor de planning van de eerstvolgende assessmentperiode. 

Je rondt je stage binnen 12 maanden na de startdatum af.

Met vragen kun je terecht bij het stagebureau, kamer TTH 03A11, email stagebureau.HBO-ICT@hva.nl.

Gepubliceerd door  AZ faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 10 april 2018