Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten HBO-ICT

Stage HBO-ICT

De stage is de eerste opdracht binnen de opleiding waarbij je zelfstandig in de praktijk werkt, je krijgt daarbij zowel vanuit het bedrijf als vanuit de opleiding begeleiding. Tijdens de stage werk je minimaal 100 dagen, een semester, aan een opdracht of verschillende opdrachten die passen bij jouw richting. Voor het opleveren van producten tijdens je stage gebruik je OnStage. Bij een voldoende voor alle onderdelen krijg je 30 studiepunten. 


Voorwaarden om met je stage te mogen starten

Je mag op stage als je:

  • je propedeuse hebt behaald én 
  • als je je portfolio-presentatie hebt gehouden.

 

Stagevoorlichting

In het semester voordat je op stage gaat, krijg je voorlichting over wanneer en hoe je aan een stageplaats komt en wat er verder allemaal bij komt kijken. De voorlichting voor studenten die in semester 1 van studiejaar 19/20 op stage gaan, staat gepland op maandag 15 april van 8.30 u. tot 9.20 u. in BPH 00B02.

Bij het stagebureau worden heel veel stageplaatsen door bedrijven aangeboden. Al deze stageplaatsen staan in de stagebank. Zie je een stageplaats in de database die je aanspreekt, dan kun je zelf contact opnemen met dit bedrijf. Ook organiseert het stagebureau twee maal per studiejaar, in november en in april, een stagemarkt waar bedrijven stages aanbieden. Je mag ook zelf op zoek gaan naar een bedrijf. 

 

Goedkeuring van de stageplaats door de opleiding

Als je een opdracht hebt gevonden, moet deze opdracht nog worden beoordeeld door de afstudeercommissie van de opleiding. Deze commissie controleert of het bedrijf / de werkzaamheden voldoen aan de eisen van de opleiding. Vul daartoe samen met het bedrijf de stageovereenkomst digitaal in en email de overeenkomst nog zonder de handtekeningen naar de afstudeercommissie van de opleiding (afstudeercommissie.HBO-ICT@hva.nl). Zie voor meer informatie en vergaderdata de pagina Afstudeercommissie HBO-ICT

Pas als je stage is goedgekeurd, laat je de overeenkomst ondertekenen. Je tekent zelf ook de overeenkomst. De volledig ondertekende overeenkomst upload je samen met het formulier beroepstaken naar OnStage.

Je rondt je stage af in een assessment waarin je portfolio wordt getoetst, zie voor meer informatie de stagehandleiding. Voor meer uitleg over competenties, het portfolio en het assessment kun je ook deze filmpjes bekijken:

Deel 1: Wat krijgen we nou?
Deel 2: Zo maak je een portfolio
Deel 3: Het assessment

 

Voorwaarden inplanning stageassessment

  • Stagiaires huidig semester: je wordt ingepland voor een assessment aan het einde van je stage als je onderzoeksrapport voldoende is.
  • Stagiaires voorgaande semesters: je wordt ingepland voor een assessment als er naast een voldoende onderzoeksrapport ook je portfolio geupload is naar OnStage.

Zie onderstaande planning voor assessmentdata en deadlines.


Planning studiejaar 2018/2019

blok

Assessments

deadline

ingeleverd op deadline

1

Uitloop stages vorig studiejaar:
do 1 t/m do 8 nov 2018

wo 3 okt 2018

onderzoeksrapport & portfolio 

2

Stages sem 1:
ma 21 jan t/m vr 1 feb 2019

vr 30 nov 2018

onderzoeksrapport (& portfolio voor stagiaires vorig studiejaar) 

3

Uitloop stages sem 1 en vorig studiejaar:
wo 3 t/m wo 10 april 2019

wo 6 mrt 2019 onderzoeksrapport & portfolio 
4

Stages sem 2:
ma 24 juni t/m di 9 juli 2019

do 9 mei 2019

onderzoeksrapport (& portfolio voor stagiaires vorig semester) 

5

Uitloop stages sem 1 en 2 huidig studiejaar:

ma 26 t/m 30 aug 2019

vr 14 juni 2019 onderzoeksrapport (& portfolio voor stagiaires semester 1)

Ga naar de pagina Rooster Stageassessments HBO-ICT voor de planning van de eerstvolgende assessmentperiode. 

Je rondt je stage binnen 12 maanden na de startdatum af. Onder bijzondere omstandigheden is het mogelijk om een verlenging aan te vragen van de duur van je stage met maximaal één blok.

Met vragen kun je terecht bij het stagebureau, kamer TTH 03A11

Gepubliceerd door  AZ faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 13 maart 2019