A-Z Studenten Finance & Control

Honours

Ben je een gemotiveerde student die extra uitdaging zoekt bovenop je reguliere studieprogramma? Dan is honours onderwijs misschien iets voor jou.

In honours onderwijs word je gestimuleerd de lat hoog te leggen, je talenten verder te ontplooien en jezelf te ontwikkelen tot een kritische en toonaangevende professional. In veel honours modules werk je samen met studenten van andere opleidingen.

Elke faculteit geeft op eigen wijze invulling aan de volgende vormen van honoursonderwijs.

  • In de propedeuse zijn er Honours Talent Modules (HTM) om te ontdekken of honours bij je past. Er zijn daarom geen instroomeisen. Een HTM is minimaal 3 studiepunten en volg je naast het reguliere programma.
  • In de hoofdfase zijn er Honours Modules (HM) en Honours Programma’s (HP). Deze kunnen op twee manieren worden aangeboden: (1) als een verzwaard onderdeel van je opleiding (bijvoorbeeld een honours minor, een honours afstudeertraject of een extra honours opdracht bij een regulier vak) of als (2) een extra onderdeel naast je bestaande vakken (‘extracurriculair’). Een Honours Module heeft een omvang van tenminste 5 studiepunten, een Honours Programma een omvang van minimaal 15 studiepunten. De minimale ingangseis is dat je geen studieachterstand hebt opgelopen. Daarnaast kunnen er inhoudelijke instroomeisen zijn. Verder verwachten we van honoursstudenten dat ze zelfstandig, gedreven, kritisch en creatief zijn.

Voor elke goed afgeronde Honours Talent Module ontvang je een certificaat. Voor Honours Modules en Honours Programmes geldt dat deze worden vermeld op de cijferlijst bij je diploma (mits met een voldoende afgerond). Heb je een Honours Programma afgerond, of meerdere Honours Modules die bij elkaar een omvang hebben van minimaal 15 studiepunten, dan ontvang je een honoursvermelding op je (bachelor)diploma.

Geïnteresseerd? Kijk bij het aanbod van je eigen faculteit in het rechtermenu op deze pagina onder MijnHvA. Daar kun je ook zien of je gebruik kunt maken van het aanbod van andere faculteiten.

Staat je faculteit er niet bij? Dan is het honours onderwijs per opleiding georganiseerd. Kijk dan bij de informatie van je opleiding op de website van de HvA voor de mogelijkheden.

Heb je vragen over honours? Informeer bij de contactpersoon honours van je faculteit of neem contact op met je studieloopbaanbegeleider/mentor.

Gepubliceerd door  Onderwijs en Onderzoek 11 oktober 2021