A-Z Studenten Communicatie
Additionele opties
Wil je nog meer uit Wooclap kunnen halen? Mogelijk zijn onderstaande opties dan interessant om in te zetten tijdens het lesgeven of presenteren.
Wanneer je les geeft aan een grote groep studenten, of online lesgeeft, is het soms lastig om aan te voelen of studenten de les nog goed weten volgen. Het kan dan zinvol zijn om de “Ik volg niet” / “I’m confused” knop te activeren. Studenten hebben dan de mogelijkheid daar op te klikken, en als docent zie je bovenin beeld staan hoeveel studenten aangeven de draad kwijt te zijn. Dit kan een indicatie zijn dat je dieper op een onderwerp in moet gaan.
De functie kan worden ingeschakeld in tabblad Interacties / Votes, bij de Instellingen rechts in beeld (klik op het tandwieltje rechtsboven). Klik hier voor meer informatie over het gebruik van de Ik volg niet / I’m confused knop.
Wooclap biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van de Berichten muur / Message wall. Als je dit inschakelt kunnen studenten gedurende de presentatie opmerkingen of vragen indienen, eventueel met een afbeelding erbij. Er is ook een optie om studenten elkaars bijdragen te laten liken. Als docent kan je de bijdragen en likes op het scherm weergeven en hier inhoudelijk op in gaan tijdens of na de les. Je kan deze functie inschakelen via het tabblad Berichten / Messages.
Tijdens het presenteren kan je de berichten weergeven via de Berichten / Messages knop in de menubalk onderin. Let op: Deze functie is niet beschikbaar wanneer je Wooclap gebruikt via de PowerPoint add-in. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van Berichten / Messages, en om te zien hoe dat er voor studenten uit ziet.
Wil je de antwoorden van studenten eerst even bekijken, voordat deze op het scherm getoond worden? Met de moderator-functie kan je als presentator bepalen welke reacties wel en niet worden weergegeven op het scherm. Ook kan je de presentatie besturen vanuit een tweede scherm (bijvoorbeeld op je smartphone). Voor informatie over het gebruik van de moderatie-functie bij de Message wall, klik hier . Voor informatie over moderatie bij Word cloud interacties, klik hier .
Wooclap kan ook voor, of na een les worden ingezet. In plaats deel te nemen aan een live sessie, kunnen deelnemers vragen beantwoorden in hun eigen tijd en tempo. De functie is beschikbaar bij het evenement in het tabblad Deelnemerstempo / Participant pace. Voor meer informatie over de over deze functionaliteit, klik hier .
Voeg een spelelement aan je Wooclap presentatie toe (‘gamification’), door studenten het tegen elkaar te laten opnemen met de Wedstrijd mode / Competition mode. Je kunt de functie inschakelen voor je evenement, via de Instellingen rechts in beeld (klik op het tandwieltje rechtsboven). Het is aan te raden om dan ook de optie Gebruikersnaam deelnemers / Participant username in te schakelen, zodat de deelnemers onder een zelfgekozen nickname kunnen deelnemen. Voor meer informatie over deze functionaliteit, klik hier .
Wil je hetzelfde evenement vaker kunnen gebruiken? Als het niet belangrijk is om de resultaten van de eerdere sessie te bewaren kan je de sessie Resetten en opnieuw starten. Klik hier voor informatie over het resetten van sessie. Als het wel belangrijk is om de resultaten van de eerdere sessie te bewaren, dan kan je het evenement dupliceren. Dit doe je vanuit het Mijn evenementen / My events scherm (zie blauwe balk bovenin). Klik op de drie puntjes bij het betreffende evenement, en vervolgens op Dupliceren / Duplicate. Er wordt een nieuw Evenement aangemaakt, met (kopie) of (copy) achter de titel.
Nadat een sessie in Wooclap heeft plaatsgevonden kan je de resultaten daarvan inzien. Er zijn hiervoor verschillende opties mogelijk via de instellingen van het evenement (klik op het tandwieltje rechtsboven). Met de knop Rooster / Grid kan je de resultaten weergeven in de browser. Klik op Resultaten naar Excel exporteren / Export results to Excel om de resultaten te downloaden. Met de knop Rapport / Report genereer je een rapport over de sessie. Hiervan kan je eventueel een PDF-versie downloaden. Voor meer informatie over deze functionaliteit, klik hier .
Je kan een Evenement in Wooclap delen met collega’s binnen de organisatie. Hiermee wordt de sessie gekopieerd, dus je kunt op deze manier niet samenwerken aan hetzelfde evenement. Het delen van evenementen werkt alleen binnen de webapplicatie. Eventuele slides die bij het evenement zijn geüpload worden dan ook meegenomen in de kopie. Het delen van PowerPoint bestanden met daarin Wooclap interacties is helaas niet mogelijk. Voor meer informatie over het delen van een Evenement met collega’s, en het importeren daarvan, klik hier .