A-Z Studenten Biomedische Technologie

Bring your own device (BYOD)

Toetsen maken op je eigen laptop

BYOD staat voor ‘Bring Your Own Device’ (BYOD). Simpel gezegd betekent dit dat je je eigen laptop meeneemt voor het maken van een digitale toets.

Tot aan de zomervakantie zullen er een aantal toetsen met BYOD op de HvA campussen georganiseerd worden. Het voordeel van toetsen met BYOD is dat je je eigen laptop en muis kunt gebruiken, zoals je thuis of op de campus gewend bent. Alle studenten die zijn geselecteerd voor deelname aan een toets met BYOD ontvangen een uitnodiging. Daarnaast worden alle toetsen met BYOD gehighlight op rooster.hva.nl.

Zie je een gehighlighte toets op je eigen rooster staan? Klik er dan op. Wanneer je in het opmerkingenveld “BYOD, neem je eigen laptop mee” ziet staan, moet je je eigen laptop meenemen. Voor deze manier van toetsen maken we gebruik van de software van Schoolyear.

De software van Schoolyear maakt het mogelijk om op een veilige manier een digitale toets op je eigen laptop af te nemen. Het zorgt ervoor dat jouw digitale toets full screen op het scherm wordt geladen en sluit alle programma’s en internetadressen af gedurende de afname van je toets.

Klik hier voor meer informatie over wat Schoolyear met jouw laptop doet.

Om je goed op je toets voor te bereiden is het belangrijk onderstaande stappen door te lezen.

  1. Voer thuis de laptopcheck uit en zorg ervoor dat je laptop up-to-date is. Doe dit ruim van tevoren. Wil je zeker weten of je laptopcheck geslaagd is? Kijk dan op deze pagina .
  2. Zorg ervoor dat je laptop volledig is opgeladen en neem voor de zekerheid je oplader mee.
    Vergeet daarnaast niet je (draadloze) muis mee te nemen als je dit prettiger vindt werken.
  3. Check rooster.hva.nl voor je toetslocatie en zorg dat je op tijd aanwezig bent.
  4. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.
  5. Maak voordat de toets start verbinding met het wifi netwerk van de HvA.
  6. Open TestVision om de toets te starten. Schrik niet als je laptop uit zichzelf opnieuw opstart; dit hoort bij het proces en duurt slechts een minuut. Voor meer informatie over wat je kunt verwachten, verwijzen we je naar de handleiding.

De meeste laptops zijn geschikt voor het maken van een toets met Schoolyear. De minimumeisen waar je laptop aan moet voldoen vind je hier.
Schoolyear kan bijvoorbeeld niet in combinatie met een Chromebook gebruikt worden, en het is niet mogelijk om Safari (Apple) als browser te gebruiken wanneer je een MacBook bezit. Schoolyear werkt daarentegen wel met browsers zoals Chrome, Edge en Firefox.

Voldoet je laptop niet aan de gestelde eisen? Dan kan je een leenlaptop aanvragen bij het toets- of onderwijsbureau van jouw faculteit (zie contactgegevens ).

Let op: het aanvragen van een leenlaptop moet minimaal een week voor de toets. Er zijn maar een beperkt aantal leenlaptops beschikbaar dus wees er op tijd bij. Vergeet in je aanvraag niet te onderbouwen waarom je een leenlaptop nodig hebt.

Wanneer je geen laptop hebt of wanneer je laptop niet voldoet aan de laptopcheck en minimumeisen, kun je een leenlaptop aanvragen bij het toets- of onderwijsbureau van jouw faculteit (zie contactgegevens ).

Let op: het aanvragen van een leenlaptop moet minimaal een week voor de toets. Er zijn maar een beperkt aantal leenlaptops beschikbaar dus wees er op tijd bij. Vergeet in je aanvraag niet te onderbouwen waarom je een leenlaptop nodig hebt.

Ja, met behulp van de laptopcheck zal Schoolyear een snelle download op je laptop uitvoeren. Dit is zo gepiept, het programma begeleidt je stap voor stap door het proces. Doe dit ruim van tevoren (minimaal 2 weken voorafgaand aan je toets).

Hier vind je meer informatie over hoe je je geluids-, wifi-, toetsenbord-, en taalinstellingen kunt wijzigen.

Loop je onverwachts tegen problemen aan? Op de website van Schoolyear worden de meest voorkomende problemen uitgebreid toegelicht. Kom je er nog steeds niet uit? Dan kan je een leenlaptop aanvragen bij het toets- of onderwijsbureau van jouw faculteit (zie contactgegevens) .

Let op: het aanvragen van een leenlaptop moet minimaal een week voor de toets. Er zijn maar een beperkt aantal leenlaptops beschikbaar dus wees er op tijd bij. Vergeet in je aanvraag niet te onderbouwen waarom je een leenlaptop nodig hebt.

Ja, je kunt Schoolyear altijd van je laptop verwijderen. Hoe je dat doet lees je hier.

Schoolyear verwerkt en gebruikt alleen persoonsgegevens die nodig zijn voor het veilig afnemen van een digitale toets. Omdat Schoolyear alleen als blokkeringssoftware op fysieke locaties van de HvA wordt gebruikt, worden er nooit audio-, webcam- of schermopnames gemaakt of verwerkt. De HvA heeft samen met Schoolyear een verwerkersovereenkomst gesloten waarin de beveiliging van jouw gegevens is gewaarborgd.

Ga voor meer informatie over de verwerking van gegevens naar Schoolyear Privacy.

Nee, Schoolyear maakt geen scherm-, webcam- of geluidsopnames. Zie ook “Hoe gaat Schoolyear om met privacy? ”.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar de Privacyverklaring (pdf wordt direct gedownload).

Gepubliceerd door  Facility Services 15 mei 2024