A-Z Studenten

Studiekeuzetraject

Ben je je aan het (her)oriënteren op een studie, maar kom je er niet uit? Het Studiekeuzetraject van de HvA en UvA is een begeleid traject voor iedereen die extra hulp kan gebruiken bij het kiezen van een studie.

Het Studiekeuzetraject UvA-HvA is geen opleiding, maar een begeleidingstraject van drie maanden. Per week werk je ongeveer 10 uur aan het maken van je studiekeuze samen met een groep medestudenten en onder begeleiding van een keuzecoach.

Tijdens de groepsbijeenkomsten ga je zowel samen als individueel aan de slag om te ontdekken welke volgende stap jij in jouw loopbaan wil zetten. We gaan in op wie jij bent en wat jou vormt, welke interesses en ontwikkelingsmogelijkheden jij hebt en hoe je dit kan vertalen naar de praktijk. Tijdens de individuele coaching ga je samen met de keuzecoach in op thema’s die voor jou belangrijk zijn.

Het volgende Studiekeuzetraject HvA-UvA gaat van start op dinsdag 7 februari 2023. Het studiekeuzetraject UvA-HvA van 7 februari start in een aangepaste vorm met aangepaste prijs. Interesse? Neem contact op met keuzecoach Meinou van Beek. Dit is tevens het laatste studiekeuzetraject van dit studiejaar; speciaal voor studenten die een tussenjaar hebben of overwegen, of als je bent gestopt met je studie.

Geïnteresseerd en wil je graag een persoonlijk, vrijblijvend intakegesprek? Dan kun je je aanmelden via de aanmeldknop hieronder.

Heb je nog vragen? Stuur een mail naar studiekeuze@hva.nl

Tijdens het Studiekeuzetraject ga je actief aan de slag om een studiekeuze te maken. Het programma bestaat uit 3 onderdelen:

  • Groepsbijeenkomsten

Op vaste momenten in het traject kom je met je basisgroep bij elkaar. Onder begeleiding van een keuzecoach wissel je kennis en ervaringen uit, maak je plannen en voer je opdrachten uit. Alle opdrachten hebben als doel om jezelf en je studiemogelijkheden te verkennen. Je kijkt waar jouw kwaliteiten en interesses liggen, welke ideeën je hebt over bepaalde opleidingen en wat er allemaal mogelijk is.

  • Individuele coaching

Je voert maximaal vier individuele gesprekken* met je keuzecoach tijdens het traject. Tijdens die gesprekken wordt ingezoomd op jouw persoonlijke keuzeproces. Jullie bespreken testuitslagen en je gedachtes en acties worden gestructureerd, waardoor je verder kunt met je studiekeuzeproces. Samen met je keuzecoach stel je een actieplan op, stel je dat plan als het nodig is bij en kun je het traject steeds meer toespitsen op jouw voorkeur. Zo werk je naar een passende keuze toe.

  • Ervaringsopdrachten

Tijdens het Studiekeuzetraject maak je op verschillende manieren kennis met het hoger onderwijs. Je bezoekt bijvoorbeeld open dagen. Je neemt deel aan meeloopdagen en plant interviews bij verschillende studies en beroepsbeoefenaars. Je gaat zelf op pad en wisselt je ervaringen uit met je medestudenten. Een zelfstandige, proactieve werkhouding is hierbij belangrijk. Je keuzecoach zal je hier natuurlijk ook bij ondersteunen.

* De data van je individuele gesprekken plan je samen met je keuzecoach in en kunnen zowel live als digitaal plaats vinden.

  • € 750,- voor (ex) HvA- of (ex) UvA-studenten.
  • € 1.250,- voor anderen.

Geef op het aanmeldformulier duidelijk aan of je al eerder bij de HvA of UvA hebt gestudeerd (bij "Richting/startniveau").

Betalen

Mocht je definitief mee gaan doen met het Studiekeuzetraject UvA-HvA, dan ontvang je na de (groeps)intake een instroompakket met hierin o.a. een éénmalige machtiging. Deze machtiging dien je ingevuld en ondertekend terug te sturen in de bijgevoegde antwoordenvelop. Je kunt de machtiging ook inscannen en via de e-mail versturen.

De betaling geschiedt voor- of tijdens de instroommaand (rond 27 februari 2023).

Annuleren?

Op jouw aanmelding voor het Studiekeuzetraject zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden HvA particulieren van kracht.

  • Binnen 2 weken na aanmelden kun je je aanmelding kosteloos annuleren. Let op: ligt de startdatum van de cursus binnen 14 dagen na aanmelding dan kun je niet kosteloos annuleren en betaal je 75 of 100% van de cursuskosten, afhankelijk van de dag van je annulering. Zie de restitutieregeling in onderstaand schema:
Moment van annuleren Verschuldigd bedrag
Tot 6 weken voor start cursus € 50,-
6 tot 3 weken voor start cursus 50% cursuskosten
3 tot 1 week voor start cursus 75% cursuskosten
1 week voor start cursus 100% cursuskosten
Na start cursus 100% cursuskosten

Alleen annuleringen gestuurd aan dit e-mailadres worden in behandeling genomen.

Deelnemers van het Studiekeuzetraject 2017-2018 en 2018-2019:

"Ik vind dit een heel goed traject. Je krijgt alle dingen mee die je nodig hebt bij het kiezen van een studie. Ik denk dat dit traject sowieso een groot aantal tips heeft gegeven die je de rest van je leven kunnen helpen om alles weer op een rijtje te krijgen." (Hjalmar)

"De persoonlijke gesprekken tijdens dit traject heb ik als erg behulpzaam ervaren, er wordt goed met je meegedacht. Wat ik vooral waardeer is de kritische reflectie van alle studiekeuzebegeleiders, hierdoor zal je dingen merken aan jezelf die je eigenlijk nooit echt doorhad". (Stijn)

"In eerste instantie dacht ik dat het traject alleen draaide om het vinden van een studie, maar door de individuele coaching en groepslessen leer je veel meer. Ik durf meer uit te komen voor de beslissingen die ik maak. Het is een goede optie als je geen idee hebt wat je wilt studeren. Daarbij draait het ook om je eigen inzet. Je moet wel bereid zijn om intensief met je studiekeuze aan de slag te gaan". (Sara)

Bekijk hier de ervaringen van studenten

Heb je vragen over het programma of over jouw persoonlijke situatie? Stel ze ons via:

Een keuzecoach neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Overige vragen kun je stellen via:

  • WhatsApp: 06 – 28 53 35 46 (werkdagen 09:00 - 16:30 uur)
  • Telefoon: (020) 595 1405 (werkdagen 09:30 - 13:30 uur)

Andere studiekeuzeactiviteiten

Is het Studiekeuzetraject niet wat je zoekt? Dan biedt de HvA de volgende andere mogelijkheden:

Kiezen, hoe doe je dat?

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 30 januari 2023