A-Z Studenten

Inspraak

Heb je een mening over je eigen onderwijs en wil je meedenken over mogelijke verbeteringen? Dan zijn er voor jou genoeg mogelijkheden om hier samen met andere studenten iets mee te doen! Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden en mocht je vragen hebben aarzel dan niet om ze te stellen.

Het HvA Studentenpanel

Als lid van het studentenpanel ontvang je ongeveer 5 tot 7 keer per jaar een uitnodiging om deel te nemen aan een onderzoek. Met de resultaten kan de HvA aan de slag om zichzelf verder te verbeteren.
Wij zijn dus heel blij met je mening! Als student krijg je voor elke keer dat je meedoet aan een onderzoek spaarpunten. Na deelname aan meerdere onderzoeken kan je deze punten omwisselen voor een bol.com-bon.

Opleidingscommissies

Elke opleiding heeft een opleidingscommissie waarin studenten en docenten samenwerken om de opleiding te verbeteren. Als lid van een opleidingscommissie krijg je de kans mee te denken over wat er beter kan en hier concreet mee aan de slag te gaan. Dit doe je door samen te werken met medestudenten, docenten en opleidingsmanager. Je wordt ingewerkt door de OC leden en je hebt de mogelijkheid deel te nemen aan de OC scholing. Je leert vergaderen, advies geven en samen werken met verschillende partijen, daarnaast ontvang je een vergoeding voor je inzet. Kijk in de A-Z lijst van jouw opleiding voor meer informatie over opleidingscommissies.

Medezeggenschapsraden

Ben je meer geïnteresseerd in de onderwerpen die ook buiten je eigen opleiding spelen? En wil je daarbij ook graag leren om samen te werken met studenten van andere opleidingen? Bij de medezeggenschapsraden van de HvA bespreken studenten en docenten samen verschillende thema's, waarbij je ook nog eens veel kan leren over samenwerken, debatteren, de organisatie van een onderwijsinstelling, en meer!

Gepubliceerd door  Studentenzaken 11 oktober 2022