A-Z Studenten

Wifi voor Android

Om je met je mobiele telefoon, laptop of tablet aan te melden bij het beveiligde draadloze netwerk van de HvA, maak je eerst verbinding met ‘HvA Open Wi-Fi’. HvA Open Wi-Fi versnelt het proces dat nodig is om toegang te krijgen.

1. Maak verbinding met het draadloze netwerk 'HvA Open Wi-Fi' (onbeveiligd).

2. Er wordt een nieuw scherm geopend. Open zelf je browser als dit niet gebeurt en klik op 'Verbinden'. Je accepteert hiermee de voorwaarden.

3. Open opnieuw een browser en ga naar http://wifiportal.hva.nl. Op deze pagina wordt automatisch gecheckt welk besturingssysteem je hebt.

4. Klik achter Google Play op 'Downloaden'. Klik daarna op 'Installeren' en accepteer, indien nodig, de voorwaarden.

5. Ga terug naar de pagina http://wifiportal.hva.nl.

6. Klik op 'JoinNow'. De configuratie wordt nu gedownload. Klik op 'Volgende'.

7. Voer je HvA-ID in en zet daarachter ‘@hva.nl’ (let op: dit is niet je e-mailadres). Voer daarna je wachtwoord in en klik op 'Continue'.

8. Je wordt nu automatisch verbonden met het beveiligde netwerk 'hva' of 'eduroam'. Gebeurt dit niet? Maak dan handmatig verbinding.

Let op: heb je een mobiele telefoon met Android (vanaf versie 5.0 en hoger)? Dan kan het zijn dat de applicatie Android System WebView het downloaden van de software blokkeert. Gebruik in dat geval een andere wifi-verbinding of je eigen mobiele netwerk.

Gepubliceerd door  ICT Services 4 mei 2021