A-Z Studenten

Wifi voor Android

Om je met je mobiele telefoon, laptop of tablet aan te melden bij het beveiligde draadloze netwerk van de HvA, heb je een werkende internetverbinding nodig. Je kunt dit vanuit huis doen, of op de campus via een eduroam visitor account.

 1. Beschik je over een internetverbinding?
  Zo ja, ga dan verder met stap 2.
  Zo nee, voer dan de vervolgstappen thuis uit terwijl je met je thuisnetwerk verbonden bent of maak gebruik van een ‘eduroam visitor account’. Op de informatieschermen op alle HvA-locaties staat een (blauwe) eduroam-slide met instructies hoe je dit doet. Het vergt slechts één SMS.
 2. Open een browser en ga naar http://wifiportal.hva.nl . Op deze pagina wordt automatisch gecheckt welk besturingssysteem je hebt.
 3. Klik achter Google Play op 'Downloaden'. Klik daarna op 'Installeren' en accepteer, indien nodig, de voorwaarden.
 4. Ga terug naar de pagina http://wifiportal.hva.nl.
 5. Klik op 'JoinNow'. De configuratie wordt nu gedownload. Klik op 'Volgende'.
 6. Voer je HvA-ID in en zet daarachter ‘@hva.nl’ (let op: dit is niet je e-mailadres). Voer daarna je wachtwoord in en klik op 'Continue'.
 7. Je wordt nu automatisch verbonden met het beveiligde netwerk 'hva' of 'eduroam'. Gebeurt dit niet? Maak dan handmatig verbinding.

Let op: heb je een mobiele telefoon met Android (vanaf versie 5.0 en hoger)? Dan kan het zijn dat de applicatie Android System WebView het downloaden van de software blokkeert. Gebruik in dat geval een andere wifi-verbinding of je eigen mobiele netwerk.

Gepubliceerd door  ICT Services 30 augustus 2022