Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten

Studieplek reserveren

Studieplek nodig? Reserveer ‘m vooraf!

De HvA biedt op alle locaties een beperkt aantal studieplekken aan. Deze studieplekken zijn in eerste instantie bedoeld voor studenten die zelf geen geschikte studieplek hebben. De studieplekken die daarna over zijn, kunnen door alle studenten worden gereserveerd.

Hoe werkt het reserveren van een studieplek?

Om een studieplek te reserveren klik je op de onderstaande button:

Je kunt nu inloggen in het reserveringssysteem met je HvA-ID. Doorloop vervolgens de stappen in het systeem.

Annuleer je studieplek op tijd als je niet komt. Dan kunnen andere studenten van de vrijgekomen plek gebruik maken. Dat betekent dat je vóór middernacht je studieplek van de volgende dag annuleert. Dit in verband met de lijsten die 's ochtends uitgedraaid worden voor de receptie.

Let op, zijn de studieplekken volgeboekt? Kijk in Mapiq bij andere (bibliotheek)locaties, daar is vaak nog wel plek!

Heb je thuis geen geschikte studieplek?

Heb jij een studieplek op de HvA nodig? Bijvoorbeeld omdat je een lichamelijke beperking hebt, of concentratieproblemen? Of is je thuissituatie (familieomstandigheden) niet geschikt om goed te kunnen studeren? Neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding. Met een aantoonbare gegronde reden krijg je voorrang op het reserveren van een studieplek.

En hoe werkt het op locatie?

Bij de hoofdingang van het gebouw waar je de studieplek hebt gereserveerd check je in met je collegekaart. Je meld je bij de hostess met de boodschap dat je een studiewerkplek hebt gereserveerd. De hostess controleert of je op de lijst staat. Dan kun je doorlopen naar de etage waar jij je studieplek hebt gereserveerd. Je herkent de studieplekken aan de sticker. We gaan ervan uit dat je de gereserveerde tijd vooral doorbrengt op de etage van de werkplek in verband met verschillende studentstromen in het gebouw.

Niet vergeten

Maak je studieplek voordat je gaat studeren schoon. Dan weet je zeker dat hij schoon is. Neem na afloop je spullen en afval mee. Vergeet bij het verlaten van het gebouw niet uit te checken.

Goed om te weten

  • Je kunt vier keer per week voor vier aaneengesloten uren reserveren: van 9.00 uur tot 13.00 uur en van 14.00 uur tot 18.00 uur.
  • Je kunt één reservering per dag plaatsen.
  • Studieplekken kun je maximaal een week van tevoren reserveren. Studenten die voorrang hebben kunnen twee weken vooruit boeken.
  • Als je voorrang aanvraagt, log dan alvast een keer in bij studieplek reserveren. Dan kunnen we je aanvraag sneller verwerken.
  • Reserveringen zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar.
  • Geen reservering = geen studieplek. Dus ook als je al op de HvA bent om lessen te volgen, moet je een studieplek reserveren.
Gepubliceerd door  Facility Services 11 november 2020