Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten

Parkeren

Een aantal locaties van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) beschikt over parkeergarages.

Op de volgende locaties vind je een parkeergarage:

  • Fraijlemaborg
  • Kohnstammhuis*
  • Leeuwenburg
  • Wibauthuis*

* De parkeergarages van het Wibauthuis en Kohnstammhuis zijn in beheer van Q-Park. Informatie over deze parkeergarages vind je op www.Q-Park.nl.

Op de locatie Dr. Meurerhuis kun je gratis parkeren op een groot parkeerterrein met voldoende parkeerplaatsen.

Op de HvA-locaties Kohnstammhuis en Wibauthuis kun je voor €11,- per dag parkeren met een waardekaart. Deze kaart is te verkrijgen bij de Servicepunten op vertoon van je inrijkaart (let op: van de dag zelf) en je collegekaart. De waardekaart is een dagkaart, en kan samen met de inrijkaart ingevoerd worden in de betaalautomaat.

Studenten die vanwege een mobiliteitsbeperking uitsluitend met de auto naar de HvA kunnen komen, kunnen contact opnemen met de studentendecaan voor advies.

Meer informatie over parkeren voor mensen met een fysieke beperking op de locaties van de HvA vind je per gebouw in de HvA-locatielijst (nieuw venster).

  • In de parkeergarages kun je scooters gratis parkeren. Parkeer wel op de speciale parkeerplekken voor scooters, anders wordt je scooter weggehaald door de beheerder van de parkeergarage.
  • Bij parkeren van motoren geldt het normale parkeertarief.

Let op: Fietsen kunnen in de fietsparkeergarages onder Kohnstammhuis of Wibauthuis, of langs de Wibautstraat. Voor scooters is er een nieuwe parkeerplek ingericht door de gemeente naast het Benno Premselahuis.

Het uitgangspunt van het parkeerbeleid van de Hogeschool van Amsterdam is dat alle gebouwen goed bereikbaar zijn met de fiets en het openbaar vervoer. Bereikbaarheid per auto is daarop een beperkte aanvulling. De meeste parkeergarages- en terreinen zijn in beheer van derden.

24 januari 2020