A-Z Studenten

Kluisjes

Binnen de Hogeschool van Amsterdam (HvA) worden dag- en jaarkluisjes gebruikt. Het aantal kluisjes per locatie is beperkt en gebruikersvoorwaarden en afspraken over termijnen, huur en borg verschillen per locatie.

Jaarkluisjes

In veel gebouwen kun je als student jaarlijks een kluisje huren. De voorwaarden en afspraken voor het gebruik van jaarkluisjes verschilt per locatie. Kijk hieronder hoe je op jouw locatie een jaarkluisjes kunt huren.

De huur van een jaarkluisje op deze locatie bedraagt €15 per collegejaar of €9,95 voor een half collegejaar. Om een kluisje aan te vragen, dien je eerst online een aanvraag in te dienen via het formulier ‘Aanvraag kluisjes Amstelcampus ’ (nieuw venster). Let op: Het aanvraagformulier kan ingevuld worden vanaf de tweede week van september. Na ontvangst van de bevestigingsmail, kun je een kluisje kiezen en betalen bij het Servicepunt.

Het openen van de kluis gaat met je collegekaart. Om de kluis aan je pas toe te wijzen en te gebruiken, moet je collegekaart minstens één dag tevoren gevalideerd zijn. Hiervoor kun je terecht bij het Servicepunt.

Op de huur en het gebruik zijn deze huurvoorwaarden (pdf, 1p.) van toepassing.

AFSPRAKEN EN VOORWAARDEN

 • Je huurt een kluisje per studiejaar.
 • De huur per kluisje bedraagt €17,- per studiejaar.
 • Huur is uitsluitend voor eigen gebruik. Het kluisje staat op jouw naam en kun je niet doorgeven aan derden.
 • Bij voortijdige beëindiging van de huurovereenkomst voor een jaarkluis krijg je geen restitutie.
 • Je mag geen stickers op kluisjes plakken.
 • Je mag alleen gebruik maken van de sloten uitgegeven door Facility Services. Andere sloten worden verwijderd.
 • Bij vergeten/verlies van de sleutel kan de receptie jouw kluis openen. Dit kan dagelijks om 12.00 uur en om 17.00 uur. Buiten deze tijden opent de receptie geen kluisjes.
 • Bij verloren sleutels kun je bij de servicebalie op de 1e etage nieuwe sleutels aanschaffen. De kosten hiervoor bedragen €17,-.
 • Persoonlijke eigendommen die in een afgesloten kluisje liggen, zijn niet verzekerd tegen brand, beschadiging of diefstal.
 • Bij beëindiging van de huurovereenkomst moet je het kluisje leeg en schoon opleveren. Spullen die na de vervaldatum van de huurovereenkomst nog in het kluisje liggen, worden verwijderd en niet bewaard.

De huur van een jaarkluisje op deze locatie bedraagt €15 per collegejaar. Voor het aanvragen en betalen of meer informatie kun je in de Leeuwenburg en Fraijlemaborg terecht bij het Servicepunt en in Nicolaes Tulphuis bij de klantenservicebalie.

Het openen van de kluis gaat op de Fraijlemaborg en Nicolaes Tulphuis met je collegekaart. Om de kluis aan je pas toe te wijzen en te gebruiken, moet je collegekaart minstens één dag tevoren gevalideerd zijn. Hiervoor kun je terecht bij het Servicepunt of klantenservicebalie.

Kluisjes op de Leeuwenburg werken met een cijferslot.

Dagkluisjes

Bij gratis daghuur op de Amstelcampus (Benno Premselahuis, Koetsier Montaignehuis, Wibauthuis, Muller Lulofshuis en Kohnstammhuis) moeten kluisjes voor sluitingstijd leeggehaald worden. Na sluitingstijd worden alle kluisjes vrijgegeven, zodat ze de volgende dag weer voor iedereen te gebruiken zijn. Kluisjes kunnen alleen worden geopend met een gevalideerde collegekaart.

Algemene voorwaarden

Naast locatie specifieke voorwaarden, zijn de volgende voorwaarden van toepassing op alle locaties:

 • Aan het eind van een studiejaar moeten kluisjes leeg worden opgeleverd en sloten en sleutels worden ingeleverd. Zo heeft iedereen aan de start van een studiejaar weer evenveel kans op het huren van een kluisje. Kluisjes die nog spullen bevatten, worden leeggehaald.
 • Afsluitsystemen van kluisjes verschillen per locatie en werken met HvA-kaart, sleutel, cijfercode of HvA-slot. Let op: eigen sloten worden verwijderd.
 • De HvA is niet aansprakelijk voor vermissing of diefstal van in de kluisjes opgeborgen spullen.
 • Bij voortijdige beëindiging van de huurovereenkomst vindt geen restitutie plaats.

Wil je meer weten over het gebruik van kluisjes bij de HvA? Ga dan langs bij het Servicepunt op je locatie.

25 april 2022