Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten Amsterdam Fashion Institute

Tentamens en herkansingen

Hieronder vind je alle informatie over tentamens en herkansingen bij AMFI.

Inschrijven tentamen

Reguliere tentamens (eerste kans), die volgen uit de lessen die je voor het eerst volgt, staan automatisch ingeschreven in SIS, het Studenten Informatie Systeem.

Tentamenroosters

In de klassenroosters worden lesuren gereserveerd voor het afnemen van de TBB tentamens. Ongeveer drie weken van te voren ontvangen wij de bevestiging van de gereserveerde tentamenhallen en de definitieve tijd.

Kijk daarom altijd kort voor de tentamendatum in het tentamenrooster voor de definitieve tentamentijden en – locatie! Het rooster wordt namelijk regelmatig ge-update!

Tentamens worden behalve in het AMFI-gebouw zelf, ook afgenomen op locaties buiten AMFI. De routebeschrijvingen naar deze locaties vind je op dezelfde pagina als het tentamenrooster.

Via onderstaande link kom je bij het tentamenrooster terecht.

Tentamenrooster

Huisregels tentamens

Bij alle tentamens moet je jezelf kunnen legitimeren door middel van een collegekaart, een geldig paspoort, ID of rijbewijs. Heb je dit niet bij je dan kun je niet deelnemen aan het tentamen.

Ben je te laat voor het tentamen dan word je na 20 minuten alsnog toegelaten tot de zaal of het lokaal. Na deze 20 minuten wordt de toegang geweigerd en kun je dus niet meer deelnemen. Kom dus op tijd!

Het is niet toegestaan om de zaal of het lokaal gedurende de eerste 30 minuten te verlaten.

Bij fraude of verdenkingen daarvan wordt altijd een melding gemaakt bij de examencommissie van de opleiding.

De aanwijzingen van de examinator of surveillant dienen altijd te worden opgevolgd.

Cijfers

Formeel behoort je docent je cijfer binnen vijftien werkdagen (drie weken) in SIS ingevoerd te hebben. Is je cijfer niet of niet juist ingevoerd? Neem dan eerst contact op met je docent.

Regels herkansingen

Moet je een regulier tentamen herkansen omdat je een onvoldoende had of omdat je er niet was? Dan moet je jezelf via SIS inschrijven voor een herkansing (dit hertentamen is de tweede kans).

Voor herkansing uit eerdere jaren moet je jezelf altijd inschrijven via SIS.

Let op: de inschrijftermijn in SIS voor herkansingen; zet die data in je agenda! Ze staan in het tentamenrooster.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 17 maart 2021