Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten Voeding en Diëtetiek

Evenement FBSV aanvragen

Faculteit Bewegen, Sport en Voeding

Wil je een evenement organiseren in het Dr. Meurerhuis? Op deze pagina vind je het aanvraagformulier, de afmetingen/capaciteit per ruimte en een overzicht van alle zaken die je zelf moet regelen.

Corona-maatregelen

Vanwege alle coronamaatregelen is er momenteel beperkt beschikbare ruimte in het Dr. Meurerhuis. Het geven van onderwijs heeft de hoogste prioriteit, waardoor er voorlopig geen evenementen kunnen plaatsvinden in en rondom ons gebouw.

De HvA heeft nog geen ervaring met het laten in- door- en uitstromen van grote aantallen studenten en medewerkers, hoe en of iedereen de aangebrachte verkeersroutes volgt en hoeveel personen nu daadwerkelijks dagelijks aanwezig zijn versus de verwachting. Om het onderwijs volledig de ruimte te geven, kun je geen evenement in het Dr. Meurerhuis organiseren in blok 1. Zodra er meer bekend is over de mogelijkheden in blok 2, plaatsen we een bericht op deze pagina.

Aanvragen evenement

 • Stuur een ingevulde aanvraagformulier naar Monique van der Laan, hoofd Onderwijsbureau FBSV. Zij checkt of het evenement logistiek mogelijk is en koppelt dit naar je terug.
 • Op basis van het ingevulde aanvraagformulier bekijkt de faculteit of extra ondersteuning nodig is van Facility Services (FS) voor schoonmaak, beveiliging en bhv-ers etc.
 • Eventuele extra kosten van Facilitaire Services (FS) belast FBSV door aan de kostenplaats van de aanvrager van het event.
 • Neem voor de beschikbaarheid van een ruimte voor het volgende blok contact op met de roostercontactpersoon van jouw opleiding: Mathieu Voorthuijzen (ALO), Joyce Velthuis (Sportkunde) , Anne-Jet Pruiksma (Voeding).
 • Kijk voor de openingstijden van het Dr. Meurerhuis op hva.nl/locaties .
 • De servicebaliemedewerkers van FBSV hebben een adviesrol met betrekking tot evenementen.
 • Op pagina 3 van het evenementenformulier vind je alle aanwezige materialen in het Dr. Meurerhuis (klapstoelen, tafels, podiumdelen, statafels, beschermvloeren, etc.).

Wat regel je via het aanvraagformulier?

 • verzoek reservering ruimte(s)
 • attributen zoals stoelen, rekken en podiumdelen
 • schoonmaak
 • beveiliging
 • bhv-ers

Wat regel je zelf?

Catering loopt via CIRFOOD. In het Dr. Meurerhuis is catering alleen mogelijk in het restaurant op begane grond (max. 275 pers.) en de ruimte voor boek- en sportwinkel (max. 75 pers.). Zie ook de informatie over catering bestellen op de pagina Eten en drinken. Wil je de inrichting van het restaurant op de begane grond aanpassen, dan moet dit in (mondeling) overleg met de locatiemanager van CIRFOOD (Audrey Dwars) en gebouwbeheer.

Onze AV-specialist bij de Servicebalie op de eerste verdieping leent apparatuur uit, geeft advies en biedt ondersteuning. Vraag de apparatuur uiterlijk vijf werkdagen voor het evenement aan.

 • Houd bij de reservering van je event rekening met voldoende tijd voor de op- en afbouw van het evenement en de schoonmaak van de ruimte door de schoonmakers (voor- en achteraf).
 • Voor de op- en afbouw van bijvoorbeeld beschermvloeren (in de sportzalen), kun je studenten van Studijob inhuren. De servicebalie van FBSV stuurt je een standaard mail, die je zelf moet doorsturen naar Studijob. Zet de servicebalie (service-dmh@hva.nl) in de cc van de mail naar Studijob. De organisatie van het event stuurt zelf de studenten van Studijob aan.

Doe dit in overleg met Gebouwbeheer van het Dr. Meurerhuis.

Webredacteur Merel Staverman helpt je graag met het plaatsen van het event op digitale schermen en MijnHvA.

Organiseer je een event ook deels buiten, dan heb je een gemeentelijke vergunning nodig. Houd rekening met de doorlooptijd van de aanvraag van deze vergunning.

Specificaties zalen/ruimtes

 • In het onderstaande overzicht vind je de afmetingen en capaciteit per zaal/ruimte.
 • In het restaurant mogen maximaal 540 personen zonder meubilair en 275 met meubilair.
 • In de lounge voor de winkel mogen maximaal 75 personen zonder meubilair en 44 met meubilair.
 • Bekijk de afmetingen van de podiumdelen.

Ruimte

Zaal

Lengte

Breedte

m2

Capaciteit

B.02 0 ca 24 m ca 14 m ca 336 m2 max. 170 pers.
A0.86 1 ca 24 m ca 14 m ca 336 m2 max. 170 pers.
A0.82 2 ca 24 m ca 14 m ca 336 m2 max. 170 pers.
A0.78 3 ca 24 m ca 14 m ca 336 m2 max. 300 pers.
A0.68 4 ca 30 m ca 22 m ca 660 m2

max. 400 pers op BG
max. 60 pers. op tribune

A0.58 Auditorium max. 180 pers.
B0.06 Auditorium max. 120 pers.
B0.08 Auditorium max. 70 pers.
Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 27 oktober 2020