A-Z Studenten Sport, Management en Ondernemen (SM&O)

Internationalisation @ home

Veel studenten kunnen om verschillende redenen niet naar het buitenland tijdens hun studie. Zij zijn bijvoorbeeld mantelzorger, hebben te weinig financiën of hebben een bijbaantje- of sportverplichtingen. Omdat elke afgestudeerde zich moet kunnen redden in een diverse en internationaal georiënteerde beroepsomgeving, wordt er bij opleidingen naar gestreefd om deze mogelijkheden in het curriculum op te nemen en in Nederland mogelijk te maken.

Networking skills, 21st century skills, wereldburgerschap, interculturele communicatie, inclusief denken: daar kun je ook allemaal aan werken terwijl je in Nederland blijft. Soms vind je dit al in je vakken, maar je kunt ook:

  • Deelnemen aan een internationale minor waar zowel Nederlandse als internationale studenten aan meedoen. De voertaal is Engels. In gemengde groepen werk je samen aan opdrachten. Voorbeelden:
  • Deelnemen aan andere internationale onderwijsactiviteiten waar internationale studenten aan meedoen, bijvoorbeeld de ‘Mobility Week’ in Amsterdam. In deze week komen studenten en docenten uit verschillende landen naar de HvA om samen lessen te volgen en een groepsopdracht te doen. Ook is er veel ruimte voor sociale activiteiten.
  • Volgen internationale lessen, workshops en seminars van gastdocenten.
  • Deelnemen aan online samenwerkingsprojecten met studenten bij partnerinstellingen.
  • Helpen bij internationale congressen die jouw opleiding organiseert
  • Buddy worden van een internationale student (via SPOT of ISN).
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 20 augustus 2021