Hogeschool van Amsterdam

A-Z Studenten Sociaal Juridische Dienstverlening

Trainingen

Met hulp van deze trainingen, (mede)ontwikkeld door de HvA, kun je zelfstandig werken aan je taalvaardigheid.

Brightspace training: Lezen in het hbo

Op het hbo moet je veel en lange teksten lezen. Dat is niet altijd even makkelijk. Met de online training ‘Lezen in het hbo’ leer je in vier korte modules wat lezen op het hbo inhoudt en hoe je je daarop kunt voorbereiden. Elke module bestaat uit een aantal tips, met daarbij oefeningen en een korte quiz. Je kiest zelf hoe je de training doorloopt: je kunt de modules van A tot Z doorlopen, of een selectie maken aan de hand van jouw leerdoelen. Voor elke afgeronde module krijg je een badge, en als je de gehele cursus succesvol voltooit verdien je een certificaat. Daarmee laat je zien dat je aan je leesvaardigheid in het hbo hebt gewerkt.

Let op: Ben jij al met de training Lezen in het hbo begonnen voordat je bij de HvA ging studeren? Dan heb je waarschijnlijk eerder al een account aangemaakt. Om verder te gaan waar je gebleven was moet je met je oude account inloggen. Gebruik in dat geval deze link .

Taaluniversum: online training spelling & grammatica (NL)

Eindelijk van je d/t-stress af? Geen werk meer terugkrijgen van je docenten, omdat de spellingscontrole je fouten er niet allemaal uithaalt? In deze gratis online training leer je zelfs die dingen die de spellingscontrole niet weet, zoals wanneer je woorden aan elkaar of los moet schrijven en hoe het nou echt zit met die d's en t's.

Taalwinkel.nl: online schrijfadvies (NL)

Taalwinkel.nl is het online taaladviespunt van de HvA en UvA. Je vindt er bijvoorbeeld informatie over het houden van presentaties, het schrijven van werkstukken en scripties en alle spellingsregels worden helder uitgelegd.

Beter schrijven: online schrijfcursus (NL)

Hoe schrijf je een foutloze, prettig leesbare, goed gestructureerde tekst in de juiste stijl? In deze gratis, online schrijfcursus doorloop je stap voor stap alle fases van het schrijfproces. Je kunt de cursus Beter schrijven in het hoger onderwijs op ieder moment starten.

De ervaringen van een student met de MOOC Beter schrijven in het hoger onderwijs

Online workshop academic writing

For all students in their third or fourth year who need to write a (research) paper in English.

 • Dates: to be announced. Contact us for more information.

 • Location: online

 • Programme:
  Brainstorming: Before you start writing.
  Structuring: Outlining information.
  Drafting: Using academic language.
  Revising/editing: Writing cohesive sentences, paragraphs and chapters; Tips for checking you first and final draft; Useful websites.

 • Preparation: If possible, bring your own assignment.

 • Language: the workshop will be in English.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 1 juli 2021