A-Z Studenten Pedagogiek

Workshops

Tijdens Going International zijn er verschillende workshops om je tools te geven voor een goede ervaring in het buitenland. Hieronder vind je de beschrijvingen van de workshops van Going International 2019!

1. BEING INTERNATIONAL! (KSH 00A18 TRIBUNE BEGANE GROND)

(ervaringen van internationale uitwisselingsstudenten bij de HvA)

Er altijd al aan zitten denken om tijdens je studie iets in het buitenland te gaan doen maar twijfel je misschien nog? Ervaringen van andere kunnen je helpen een beeld te krijgen van hoe zoiets nu echt in zijn werk gaat. Tijdens deze workshop delen internationale studenten die op uitwisseling zijn bij de HvA hun verhalen met jullie. Hoe zijn zij tot hun besluit gekomen, vonden ze het eng om te gaan en hoe bevalt het ze nu, zijn vragen die ze graag voor jullie beantwoorden. Heb je zelf nog brandende vragen, zij zijn de ervaringsdeskundigen dus stel ze gerust!

Deze workshop wordt gegeven door internationale studenten van het Student Ambassadors Programme van de HvA.

2. NAAR HET BUITENLAND? TIPS, TRICKS, DO'S & DONT'S (KSH 00A11)

Denk je aan een semester studie of stage in het buitenland? Bezoek dan de workshop over studeren in het buitenland en kom meer te weten over de do’s en dont’s. Tijdens deze workshop is tevens een student aanwezig die meer vertelt over de eigen ervaring. Uiteraard is er gelegenheid voor het stellen van vragen!

Deze workshop wordt gegeven door Marieke van Schagen. Marieke is werkzaam bij het Outgoing Team, International Office – Faculty of Business and Economics bij de HvA.

3. TRAVEL SECURITY: NINJA SKILLS (KSH 05A09)

Stagelopen, afstuderen of werken in het buitenland is niet alleen avontuurlijk, het is ook een manier om je horizon te verbreden. Maar weet jij wat je moet doen als je bijvoorbeeld wordt meegenomen op een pinsafari? En waar je allemaal aan moet denken voordat je naar het buitenland gaat? Lotte, voormalig officier Koninklijke Landmacht, leert jou in deze workshop alle tips en tricks van risico's tijdens het reizen en maakt jou in deze workshop een expert in travel security!

Deze workshop wordt gegeven door Lotte Grandia-den Doelder. Lotte is werkzaam bij Expat Preventive en was officier bij de Koninklijke Landmacht.

4. OEPS.... AWKWARD! (INTERCULTURELE COMMUNICATIE)

Deze workshop is helaas komen te vervallen.

5. PERSONAL BRANDING! (KSH 05A03)

Deze workshop richt zich op het ontdekken van je eigen personal brand; Welke eerste indruk laat jij achter? En wat is Personal Branding precies? Kom er achter in deze workshop! Als jij solliciteert voor een (internationale) stage is het belangrijk hoe jij jezelf zowel on- als offline profileert. Dit doe je door middel van een sterke pitch. Weten wat je echt wilt, waar jij voor staat en wat je te bieden hebt. Deze workshop geeft je een introductie naar Personal Branding en tools om hier mee aan de slag te gaan!

Deze workshop wordt gegeven door Erika Kennedy, founder bij Kennedy Branding – Leadership & Identity. Erika Kennedy is Personal Branding coach & trainer en begeleid leiders, ondernemers en teams hoe ze door persoonlijk ontwikkeling, meer succes kunnen hebben als merk of bedrijf.

6. DEALING WITH CULTURE SHOCK

Deze workshop is helaas komen te vervallen.

7. SCHOLARSHIPS & ERASMUS+ (KSH 08A12)

Geïnteresseerd in een verblijf voor studie of stage in het buitenland maar denk je dat dit te duur is? Wist je dat de HvA meerdere beurzen heeft om je misschien hierbij te helpen? Ontdek tijdens deze infosessie alle mogelijkheden op het gebied van beurzen die de HvA biedt!

Deze sessie wordt gegeven door Sjoerd Visser. Sjoerd is bij Studentenzaken als International Affairs Coördinator werkzaam bij de HvA.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 11 november 2019